Ivo Šušak sve bliži klupi osječkog prvoligaša

IVO ŠUŠAK, trener koji je prije deset godina imao najveće zasluge za prvi izlazak NK Osijeka na europsku scenu, na nedavnoj je večeri s novom gradskom vlasti (čitaj Glavašem i Đapićem) razgovarao o mogućem preuzimanju trenerske klupe osječkog prvoligaša.

Glas Slavonije piše kako je Šušak ozbiljno "zagrijan" za trenersku poziciju, no, renomirani sportski stručnjak još uvijek je tajanstven glede dolaska u Osijek. Večeru s Glavašem, budućim klupskim predsjednikom, Šušak je nazvao "prijateljskim druženjem na kojem se, jasno, pričalo i o nogometu".

"Zasad mogu reći da smo tek počeli službeno razgovarati o mom povratku u Osijek. Nazovimo to prvim krugom razgovora. Laska mi poziv novog čelništva da preuzmem NK Osijek, ali ima još detalja koje treba dogovoriti. Razgovore ćemo svakako nastaviti. Vjerujem da ćemo do kraja tjedna imati konačan dogovor." - kratko je rekao Šušak

Ivo Šušak bio je trener bijelo-plavih u sezoni 1994./95. kada je u Gradskom vrtu na vlasti bio Branimir Glavaš kao predsjednik kluba, a Mile Dumančić kao direktor. Dumančić će u klubu opet preuzeti predsjedničku funkciju, a bivši će predsjednik Tihomir Maršić u sportsku mirovinu.

Zanimljivo da su Osječani po završetku sezone bivšem treneru Stjepanu Čordašu, zbog lošeg plasmana kluba, uručili otkaz i to dok je bio na godišnjem odmoru, te su angažirali Tomislava Steinbruecknera. Preuzme li Šušak klupu Osijeka, Steinbrueckner će postati jedan od trenera s najkraćim stažem u 1. HNL.

Sportski direktor kluba Alen Petrović oprezan je glede Steinbruecknerove budućnosti u klubu.

"Ne bih htio ništa govoriti unaprijed. Tek kad Ivo Šušak prihvati mjesto šefa struke, možemo razgovarati o Steinbruecnerovoj budućoj funkciji. Mogu samo reći da sam s njim obavio razgovore i on će sigurno ostati u Gradskom vrtu. Ivo Šušak će sam izabrati suradnike, ali već je u prvim razgovorima istaknuo kako mu nije cilj nikoga tjerati iz Osijeka." - rekao je Petrović za Glas Slavonije.

Pročitajte više