Iz OFK Beograda poručili: Dinamovci, igrajte hrabro i možete izbaciti Auxerre

ODMAH nakon što je Dinamo izvukao francuski Auxerre u ždrijebu Kupa UEFA, kontaktirali smo OFK Beograd, kojeg je Auxerre izbacio u drugom pretkolu tog europskog natjecanja.

Iako su Beograđani na svom terenu slavili s minimalnih 1:0, u uzvratu su Francuzi pobijedili s visokih 5:1, pri čemu su gosti iz Srbije imali prolaz do 82. minute, kad im je isključen igrač. Napadač Auxerrea, Talijan Luigi Pieron, je potom u osam minuta zabio hat-trick i tako donio svom klubu plasman u Kup UEFA.

O dojmu koji je francuska momčad ostavila na Beograđane popričali smo s Miodragom Fišerom, glasnogovornikom kluba.

"Auxerre je momčad koja dolazi iz zemlje viceprvaka svijeta. Naravno, nisu iz samog vrha francuskog nogometa kao primjerice Lyon, ali ipak je to ekipa koja radi planski, pa shodno tome ima i odgovarajuće uspjehe. U Auxerreu su mladi uvijek dobijalu svoju priliku, pa je tako i sada. Radi se o fizički vrlo spremnoj momčadi, što se i pokazalo u utakmicama s OFK Beogradom." - kazao je Fišer u razgovoru za Index.

"Radi se o psihološki stabilnoj ekipi, što pokazuje i podatak da su nam zabili tri gola u zadnjih osam minuta uzvrata. S druge strane, dosta momčadi s naših prostora pada u posljednjim minutama utakmice, pa se događa to što se i Dinamu dogodilo u Londonu." - ustvrdio je.

"Iako su se preko nas visokom pobjedom plasirali u Kup UEFA, ne mislim da taj rezultat prikazuje realan odnos snaga, jer smo s njima igrali egal u obje utakmice. Je li to naš mentalitet, je li to nedostatak jačih utakmica u nogama..." - dodao je glasnogovornik Beograda. 

Kao najbolje pojedince u momčadi Fišer je istaknuo dva napadača - Talijana Luigia Pieronija i Poljaka Ireneuszea Jelena.

"Jelen je igrao odlično, puno ga je medija proglasilo igačem utakmice. Igra po desnoj strani, ali je polivalentan igrač, može igrati na više pozicija, što se vidjelo i na SP-u, gdje je igrao za Poljsku." - ustvrdio je Fišer, pa dodao: "Jaki su i u obrani, Jaures je vrlo dobar igrač, koji igra centralnog braniča."

Za kraj nas je zanimalo smatra li Fišer, koji je pozorno pratio Dinamo u pretkolima Lige prvaka, da "Modri" mogu izbaciti Auxerre i plasirati se u natjecanje po skupinama.

"Ako smo mi igrali egal s njima, nema razloga da jedan Dinamo ne odigra isto tako. Moj savjet Dinamovcima je da igraju hrabro i do zadnje minute, da im se ne dogodi što se nama dogodilo. Mislim da takvom igrom Dinamo može dobiti Auxerre, i protiv Arsenala su shvatili da se ne smiju opustiti niti na sekundu." - zaključio je glasnogovornik OFK Beograda.

N.B.

Pročitajte više