INDEX STUDIO

Izbornik brončanih rukometašica: Ne vidim se kao nasljednika Line Červara

Foto: EPA-EFE

IZBORNIK hrvatske ženske rukometne reprezentacije Nenad Šoštarić bio je gost Index studija gdje je više od sat vremena pričao s voditeljem Stjepanom Matijem nakon senzacionalne bronce na Euru.

Hrvatska je na EP otišla kao potpuni autsajder, da bi rutinski prošla vrlo jaku skupinu i onda se iz drugoga kruga plasirala u polufinale. Tamo ju je zaustavila moćna Francuska, ali su djevojke u utakmici za treće mjesto deklasirale golemog favorita Dansku i ostvarile najveći rezultat hrvatskog ženskog rukometa u povijesti.

Arhitekt tog rezultata je Šoštarić koji je reprezentaciju preuzeo 2017. godine i polako je izgradio u ono što je danas - treća najbolja ekipa u Europi.

Jedno od pitanja na koje je odgovorio je bilo o tome razmišlja li o poziciji izbornika muške reprezentacije nakon Line Červara.

"Ne vidim se. To je prošlo vrijeme. Da se o tome pričalo prije 10 godina, možda, ali mislim da ima mlađih, jako dobrih trenera koji kasnije mogu zamijeniti Linu. Moramo biti svjesni samo da nam treba kvalitetna organizacija u svemu i sve će to biti dobro."

Cijela emisija

Pročitajte više