Izbornik: Leko i Banović su podbacili, ali prihvaćam krivnju

PREMA većini analiza subotnje kvalifikacijske utakmice Hrvatska – Bugarska odigrane u Maksimiru, protiv Bugara nisu podbacili igrači nego – izbornik. Cico Kranjčar neobičnim je izmjenama poremetio igru naše reprezentacije, a posljednji "čavao u lijes" naše obrane bilo je uvođenje Ivice Banovića umjesto Roberta Kovača.

Robert Kovač je zamijenjen na osobni zahtjev, ulovili su ga grčevi, ali je novinarima kasnije priznao da bi vjerojatno bilo bolje da je ostao do kraja u igri.

U nedjelju se Cico susreo s novinarima te prihvatio krivnju za svoje pogreške, ali odmah dodao kako su podbacili i neki igrači, javlja Večernji list.

"Prihvaćam svoj dio krivnje, ali želio sam najbolje. Promjenama sam želio pojačati vezni red kako ne bismo Bugarima dopustili da se razigraju." – izjavio je izbornik, pa dodao: "Od Jerka Leke sam očekivao da će pospješiti agresivnost, od Banovića da će razigrati Pršu i Balabana. Ali, podbacili su."

Zlatko Kranjčar se na press konferenciji požalio na izostanak ozlijeđenih Igora Tudora i Ivice Olića, ali i na nešto slabiju fizički pripremljenost naših reprezentativaca od kojih mnogi ne igraju redovno u svojim klubovima.

"U rujnu nije bilo problema, svi su u klubovima prošli pripreme. Ali danas ih ima jer mnogi ne igraju u kontinuitetu. Tek su Butina, Niko Kovač  i Šimunić s punom minutažom u svojim klubovima. Rekao sam u subotu nakon utakmice dečkima da svojim htijenjem i igrama natjeraju trenere da im pruže više prostora za igru, da se nametnu." – ispričao je izbornik novinarima.

Svjestan povremenih slabosti u hrvatskoj obrani, izbornik je najavio kako će ponovo razgovarati s Vlatkom Markovićem oko mogućeg povratka Igora Bišćana, ali i kako će ponovo pozvati Stjepana Tomasa, i to najvjerojatnije za prijateljsku utakmicu protiv Irske.

Neizostavna tema bio je i nastup izbornikovog sina Nike Kranjčara, koji je pružio dosad najbolju partiju u dresu reprezentacije.

Cico Kranjčar kazao je kako je Niko igrao "jako dobro", ali je i svjestan činjenice da Niko nije spreman za svih 90 minuta: "Ne pitajte mene zašto je Niko Kranjčar spreman samo za 70 minuta. Ima kontinuitet nastupa u reprezentativnim selekcijama, zato sam ga kao trener vidio u ulozi playmakera. U subotu je bio dobar i sad Dinamo može reći da smo mu vratili igrača koji će mu biti od iznimne vrijednosti."

Vlastitu pogrešku sa izmjenama igrača, koje su uzrokovale defanzivnu igru protiv Bugara, Cico je indirektno priznao tek pri kraju konferencije: "Jači smo kada napadamo negoli kada nešto želimo sačuvati. Vidjelo se to i u susretu protiv jako dobrih Bugara."

Pročitajte više