hrvatska reprezentacija

Izbornik Slovačke: Hrvatska ima samo jedan problem, a nama treba čudo

Foto: Epa

HRVATSKA od 20:45 u Osijeku igra protiv Slovačke u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022.

Izborniku Zlatku Daliću nedostaje kartonirani Mateo Kovačić. Umjesto njega startat će Mario Pašalić. Dalić je na jučerašnjoj presici najavio promjene u prvih 11 kako bi donio svježinu momčadi. Što se tiče Slovaka, riječ je o nezgodnoj reprezentaciji koja u ovim kvalifikacijama nije imala sreće. Protiv Hrvatske i Rusije su nesretno izgubili i tako prosuli važne bodove za Katar.

Trenutačno je Slovačka četvrta u skupini H s devet bodova, a tri kola prije kraja kvalifikacija zaostaje za Hrvatskom i Rusijom čak sedam bodova. Izbornik Slovačke Štefan Tarkovič svjestan je da njegovu momčad na Mundijal vodi samo teorija i da su šanse gotovo nikakve.

"Moramo pobijediti sve do kraja, a onda nam se još moraju poklopiti i neki rezultati. Možemo reći da Slovačka nije uspjela. Znamo da nas samo čudo može odvesti u Katar", rekao je Tarkovič i dodao:

"Hrvatska već više od 600 minuta nije primila gol. Jedini problem te reprezentacije je što nema Kovačića zbog kartona, ali njega Hrvati mogu zamijeniti jer imaju strašne igrače.''

Pročitajte više