Jako Andabak "iskrcao" 10 milijuna kuna za dionice Hajduka

VLASNIK koncerna Sunce Jako Andabak kupio je dionice Hajduka u vrijednosti od 10 milijuna kuna.

"Dionice Hajduka kupio sam iz nekoliko razloga. Kao prvo, porijeklom sam iz Drniša, a ovaj potez posvećujem svom ocu i pokojnom bratu koji su bili veliki Hajdukovci. Također, na ovaj način se želim odužiti svim Torcidašima koji su moji suradnici i koji su bili sa mnom od samog početka, te su dijelom zaslužni za moj uspjeh. Što se tiče realnih razloga, imao sam predosjećaj da će dionice Hajduka vrijediti i vjerujem da će mi se ovo ulaganje kroz neko dogledno vrijeme isplatiti", rekao je Jako Andabak koji na osnovu svog povelikog iskustva može reći da niti jedno ulaganje nije sigurno, ali on je uvijek, kako kaže, radio na osnovu svojih analiza i osjećaja što mu je zasad dobro išlo.

"Da me je strah da će pretvorba Hajduka propasti, ne bi platio 10 milijuna kuna. Uvjeren sam da će ovo biti dobar posao, iako ne znam kad će se to pokazati. Vjerojatno kroz dvije do tri godine", kazao je Andabak, te natuknuo kako postoji mogućnost da u budućnosti i poveća svoj udio u Hajduku.

Iako navija za Hajduk, Andabak ne poznaje pretjerano dobro njegov današnji kadar. Kaže da je posljednja utakmica na kojoj je bio derbi protiv Dinama (s obzirom da već dugo živi u Zagrebu), a kao svog igračkog idola izdvojio je Bernarda Vukasa.

Novinarima se obratio i predsjednik Hajduka Mato Peroš koji je istaknuo kako je ovo veliki korak naprijed s obzirom da je nakon Andabakinog ulaganja dosad upisano ukupno 15 milijuna kuna dionica, a on vjeruje kako će se potrebnih 31 milijun kuna pokriti do 14. listopada, do kada traje četvrti krug upisa dionica. "Razgovaramo s još nekim velikim ulagačima, kako pravnim tako i fizičkim osobama, ali o imenima ne mogu govoriti ukoliko oni ne odluče sami izaći u javnost. No, razgovori traju, a ja sam uvjeren da ćete uskoro čuti za još neka velika ulaganja", rekao je Peroš.

P.V.
Foto: V.G.

Pročitajte više