Janica Kostelić nije ušla u Komisiju sportaša

NAJUSPJEŠNIJA skijašica u povijesti olimpijskih igara, Janica Kostelić nije izabrana u Komisiju sportaša pri Međunarodnom olimpijskom odboru (MOO).

Janica je bila među 15 kandidata, međutim ta je čas pripala finskom hokejašu Saki Koivu i kanadskoj nordijki Beckie Scott. U Komisiju je birana jedna sportašica i jedan sportaš.

Na izborima, koji su održani u olimpijskim selima u Torinu, Sestriereu i Bardonecchiu sudjelovalo je 2003 sportaša, što je čak 78.2 posto akreditiranih sportaša na Igrama.

Najviše glasova dobila je Kanađanka Scott (449), dok je Koivu dobio 412 glasova. Janica Kostelić je osvojila 382 glasa što je bilo dovoljno za četvrto mjesto ukupno, te drugo među sportašicama. Iza hrvatske skijašice ostali su njemački sanjkaš Georg Hack, poljski klizač Pawel Zygmunt, norveška klizačica Ande Sondral, španjolska skijašica Maria Jose Rienda...

"Izuzetno smo zadovoljni odazivom sportaša. Na listi kandidata bilo je niz sjajnih sportaša i bilo je teško odlučiti. Nadam se da će novoizabrani članovi donijeti i nove ideje," kazala je Kanađanka Charmaine Crooks, članica MOO-a.


Svečano primanje novih članova u Komisiju sportaša biti će u nedjelju.

"Izuzetno sam ponosan što mi je pripala ova čast, pri kraju igračke karijere dobio sam veliko priznanje," kazao je finski hokejaš, koji je u dresu "Suomia" osvojio brončane medalje na ZOI 1994 i 1998. godine, zlatnu na SP-u 1995, te srebro na SP-u 1994 i 1999. godine.

Pročitajte više