Janica: Nisam se nadala medalji

JANICA KOSTELIĆ je nakon olimpijskog supervelesaloma i osvajanja svoje šeste olimpijske medalje kazala kako nije očekivala da će se popeti na pobjedničko postolje.

"Još uvijek se osjećam bolesno, ali stanje mi se popravlja. Ovo je bila dobra utrka i iznenađena sam što sam osvojila medalju. Da se vozilo jučer, ne bih se natjecala." - kazala je nakon utrke Janica.

"Ne mislim o rekordima, želim samo skijati i zabavljati se." - kazala je Janica Kostelić nakon osvojenog srebra u superveleslalomu, njene šeste olimpijske medalje.

"Dolaze nove cure i držim da će neka od njih imati i deset olimpijskih medalja. Ja ih ima šest i da više ne osvojim nijednu, opet sam sretna. Zlato u kombinaciji mi je donijelo smirenje, jer sam to odličje nekako očekivala, a ovo srebro u superveleslalomu je bonus" - dodala je Janica, koju još očekuju nastupi u slalomu i veleslalomu.

Janičina najveća protivnica Šveđanka Anja Paerson razočarala je tek 12. mjestom u superveleslalomu.

"Anja proživljava teško razdoblje jer sve uzima preozbiljno. Nakon kombinacijske bronce bila je jako, jako razočarana. No, ona je još uvijek mlada i još može sve osvojiti, već na sljedećim Olimpijskim igrama" - kazala je Kostelić o Paerson.

Paerson: Nisam razočarana

"Ne razumijem što se danas dogodilo, mislila sam da sam puno brža. Zbog sunca je staza bila puno sporija, bila je to zapravo jedna jako čudna utrka. Nisam tako razočarana kao nakon kombinacije, a ostaje mi još veleslalom i slalom da popravim dojam." - kazala je Paerson.

Dorfmaister: Janica mi je rekla da sam prva

"Nisam imala nikakvih emocija, jer nisam niti shvatila što se dogodilo. Nisam vidjela vrijeme na semaforu, no imala sam dobar osjećaj, a tada je došla Janica i rekla mi." - kazala je pobjednica Dorfmaister, koja je prošlog tjedna osvojila zlato u spustu.

Messnitzer: Bila mi je ovo posljednja šansa

Trećeplasirana Alexandra Messnitzer bila je presretna činjenicom da je na zadnjem nastupu na Olimpijskim igrama ostvarila san i osvojila medalju.

"Ovo mi je bila posljednja šansa za osvjanje medalje. Hvala Bogu da sam uspjela." - kazala je Messnitzer.

Index.hr/Hina

Pročitajte više