Janica se oporavila, sutra u obranu naslova svjetske prvakinje u slalomu

NAKON što je prije dva dana zbog visoke temperature otkazala nastup na veleslalomskoj utrci, Janica Kostelić oporavila se od bolesti. Tako bi Janica, ukoliko sve bude u redu s njezinim zdravljem, sutra trebala voziti u Santa Caterini slalomsku utrku SP-a za skijašice.

Kako prenosi Jutarnji list, Janica je jučer u Santa Caterini odradila kratki trening slaloma koji je vozila bez problema. "Malo sam izmorena od te bolesti i još uvijek me smeta hladan zrak, ali sve u svemu, bolje je.", rekla je Janica za Sportske novosti.

Janica je nakon utrke spusta u nedjelju dobila temperaturu, počela je kašljati te osjećati grlobolju. U ponedjeljak je počela s terapijom antibiotika, a otkazivanje nastupa na veleslalomu bilo je neizbježno.

Janicu sutra očekuje slalomska utrka svjetskog prvenstva na kojoj će braniti zlatnu medalju iz St. Moritza od prije dvije godine. "Mislim da bih za petak trebala biti spremna. Izgubila sam malo snage, ali vjerujem kako će sve ipak biti OK.", kazala je Janica.

Nika Fleiss i Matea Ferk jučer su imale slobodan dan, dok je Ana Jelušić trenirala. Uz snježnu kraljicu, danas ih sve tri očekuje hang-trening slaloma.

Janici želimo da uspije vratiti snagu i najbolji završetak nastupa na SP-u. Slalomsko zlato!

Pročitajte više