Liga prvaka

Je li lista najboljih strijelaca Lige prvaka znak da je već počela nova era nogometa?

Foto: EPA

ERLING HALAND je najbolji strijelac Lige prvaka za sezonu 2020./21., a drugo mjesto zauzeo je Kylian Mbappé.

Treće mjesto podijelilo sedam igrača

U vrhu ponovno nije bilo Cristiana Ronalda i Lionela Messija, što je na neki način znak da je već stigla nova era u nogometu. Dva velikana ni prošle godine nisu bili na vrhu liste najboljih strijelaca, a ove godine zamijenio ih je dvojac od kojeg se očekuje da se već u bližoj budućnosti bori za titule najboljih igrača svijeta.

Haland je titulu najboljeg strijelca osvojio s 10 postignutih golova, a pratio ga je Mbappé (8), dok su po šest golova postigli Neymar, Morata, Salah, Giroud, En-Nesyri, Rashford i Benzema.

Druga sezona bez Ronalda i Messija u vrhu, je li ovo kraj povijesne ere?

Prošle sezone titulu najboljeg strijelca odnio je Robert Lewandowski s 15 golova, a iza njega je bio Haland s 10 golova.

Ronaldo je u ovoj i prošloj sezoni postigao samo po četiri pogotka, dok je Messi ove sezone zabio pet, a prošle tri gola.

Njih dvojica su od sezone 2007./08. do kraja sezone 2018./19. stalno osvajali nagrade za najboljeg strijelca ovog natjecanja. Ronaldo je u tom periodu sedam puta bio najbolji strijelac, a Messi šest puta. U tome se računa i sezona 2014./15., kada su s Neymarom dijelili titulu igrača s najviše pogodaka u natjecanju.

Pročitajte više