SVJETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU

Jedan od najboljih rukometaša napravio glupost karijere: Ne znam što mi se dogodilo

Foto: EPA

JEDNU od najluđih utakmica u povijesti rukometa odigrali su Danska i Egipat u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva. Nakon regularnog dijela i produžetaka bilo je 35:35, a Danci su bili sretniji u izvođenju sedmeraca te su tako izbacili domaćina natjecanja.

Mogli su Danci do pobjede i u prvom produžetku, ali je nevjerojatnu glupost napravio njihov najbolji igrač Mikkel Hansen. Nakon što je Egipat smanjio na 34:33, Danska je imala napad za pobjedu. Do kraja je ostalo svega nekoliko sekundi kad su hrvatski suci označili pasivan napad. Lopta se našla u rukama Hansena, koji je loptu trebao samo ostaviti na parketu i vrijeme bi isteklo. Međutim, najbolji igrač Danske je napravio glupost i bacio je loptu u aut. Po pravilima bio je to prekršaj za crveni karton i sedmerac za Egipat. Hansen je isključen, a Egipćani su iskoristili sedmerac za nove produžetke.

"To mi se nikad nije dogodilo", rekao je Hansen nakon utakmice koju je opisao najluđom u njegovoj reprezentativnoj karijeri.

"Imao sam otvoreno desno krilo, krenuo sam ondje baciti loptu kad je dosuđen pasivan napad. Sam sam kriv, trebao sam jednostavno staviti loptu na pod. Srećom, to nas nije koštalo na kraju."

Vratar Niklas Landin bio je junak Danaca u produžecima i sedmercima.

"Nevjerojatna utakmica. Presretan sam zbog prolaska dalje, ali i tužan zbog egipatskih rukometaša. Nisu zaslužili tugovati nakon ovakvog okršaja", rekao je Landin, dok je danski izbornik Nikolaj Jacobsen poručio kako je tijekom utakmice ostario nekoliko godina.

Branitelj naslova Danska će u polufinalu igrati protiv europskog prvaka Španjolske.

Pročitajte više