Jelavić: Svaki dan kad otvorim novine, selim se u drugi klub



HRVATSKI nogometaš Nikica Jelavić mogao bi tijekom zime, sudeći prema brojnim napisima otočkih medija, napustiti Rangers i preseliti u neki od engleskih klubova. On sam, međutim, tvrdi da o tome ne zna ništa.

Posljednjih se dana spominjalo kako će u siječnju ponudu Rangersima za 26-godišnjeg napadača poslati Leicester City, West Bromwich i Liverpool. "Svaki dan kad otvorim novine, selim se u drugi klub. Lijepo je misliti da je toliki broj klubova iz najjače svjetske lige zainteresiran za mene, ali trenutno ne razmišljam o transferu", kazao je Jelavić za škotski Daily Record.

Priznao je bivši napadač Hajduka, trenutno prvi strijelac škotske Premierlige, da ni sam ne zna koliko je golova zabio ove sezone u prvenstvenim utakmicama. "Rekli su mi da sam zabio 12, a ja sam mislio da ih je 11. Moram početi bolje brojati", našalio se Jelavić. Zanimljivo je da neki nogometni portali čak navode kako je hrvatski reprezentativac postigao 13 pogodaka, ali to je posljedica pogrešne informacije da je u 14. kolu protiv Dundee Uniteda zabio tri gola umjesto dva.

Hannover: Nemamo dobre šanse za dovođenje Lakića

Sportski direktor Hannovera Jörg Schmadtke odbacio je mogućnost da njegov klub tijekom zimskog prijelaznog roka u svoje redove dovede hrvatskog nogometaša Srđana Lakića. Lakić je ljetos prešao iz Kaiserslauterna u Wolfsburg, ali kod trenera Felixa Magatha nije dobio pravu priliku. Ubilježio je deset nastupa u Bundesligi ove sezone, ali samo pet od prve minute, a pritom nije postigao nijedan pogodak.


Prošle sezone je, podsjetimo, u dresu Kaiserslauterna 16 puta bio strijelac. Zbog aktualne situacije, Bild je prošli tjedan sugerirao kako bi Lakić već u siječnju mogao napustiti Wolfsburg, a kao najizglednijeg je kupca spomenuo Hannover. Schmadtke, međutim, nije optimističan što je i potvrdio u kratkoj izjavi za Bild. "Iskreno, mislim da nemamo dobre izglede za takav posao."

Iličević: Morao sam iskoristiti barem jednu od dvije prilike

Nogometaši HSV-a u 16. su kolu Bundeslige prošli vikend odigrali neodlučeno 0-0 na gostovanju kod Mainza. Najbolje je prilike za goste imao Ivo Iličević. Hrvatski reprezentativac je prvi put igrao za HSV u početnoj postavi, a u 69. i 77. minuti je imao velike prilike kojima je mogao donijeti sva tri boda momčadi Thorstena Finka. Nitko ga, međutim, u klubu nije uzeo na zub zbog promašenih šansi.

"Mogao je zabiti dva gola, ali on se barem našao u prilikama", izjavio je trener Fink, očito nezadovoljan igrom nekih drugih igrača u svojoj momčadi. I sam Iličević je priznao da je trebao bolje reagirati u spomenutim prilikama. "Bile su to dvije stvarno dobre prilike, morao sam iskoristiti barem jednu", kazao je za Hamburger Morgenpost 25-godišnji veznjak, izrazivši nadu da će i predstojeći vikend protiv Augsburga ponovno biti u udarnoj postavi.

"Osjećam se dobro i relativno sam spreman. Utakmice mi iznimno pomažu u vraćanju na moju normalnu razinu", dodao je Iličević koji je imao silnih problema s ozljedama nakon što je ljetos stigao u HSV iz Kaiserslauterna.

Pročitajte više