NBA LIGA

Jokić: Nije me briga za kritike, pohvale ni statistike. Više ništa ne čitam

Foto: Getty Images / Guliver Image

NAKON slabog ulaska u sezonu, u kojoj postiže 16 koševa po utakmici, odnosno četiri manje nego prošle, Nikola Jokić u pobjedi Denver Nuggetsa nad Washingtonom 117:104 ostvario je učinak sezone od 20 skokova.

Kritike na račun srpskog centra, koji je zbog svestranosti, a posebno pregleda igre i osjećaja za dodavanje, proteklih sezona ušao u konkurenciju za najboljeg centra NBA lige, još su prisutne, ali njega nije briga ni za njih ni za eventualna statistička dostignuća poput ovog posljednjeg.

"Više ne. Kad sam došao u ligu, bilo mi je to u podsvijesti, ipak se NBA vrti oko statistike i brojeva, ali više me nije briga ni za to ni za skandiranja 'MVP' koja mi upućuju. Gotovo je s tim, mislim da trener, vlasnik, generalni menadžer i igrači, svi samo želimo pobjeđivati. To je poanta", prokomentirao je Joker.

Isto je s kritikama, koje su se prvo temeljile na nedostatku angažiranosti na terenu, a onda opet i na višku kilograma.

"Više ništa ne čitam. Ne smeta mi to. Ljudi svašta pretpostavljaju, a ne mogu biti u pravu ili u krivu. Ako su u krivu, samo slegnu ramenima, a ako su u pravu, onda je to dobro za njih", rekao je Jokić, a prenosi Denver Post i dodaje kako je Srbin razgovor s novinarima, kao i obično, završio sarkastičnim pozdravom: "Bilo mi je zadovoljstvo."

U prvih 16 utakmica svoje pete NBA sezone Jokić je na prosjecima od 16,1 poena, 10,4 skoka, 6,0 asistencija, što je osjetan pad u odnosu na prošlu sezonu, u kojoj je bilježio 20,1 poen, 10,8 skokova i 7,3 asistencije, a pao je i u svim šuterskim te obrambenim kategorijama. No to se ne osjeća na igri Nuggetsa, koji su s 13 pobjeda i tri poraza drugi na Zapadu, a samo LA Lakersi i Milwaukee Bucksi imaju bolji omjer.

Pročitajte više