Još jedno zlato za hrvatske boćare

HRVATSKI boćari osvojili su dvije zlatne i brončanu medalje na Svjetskom juniorskom prvenstvu za boćare do 18 godina koje je danas završeno u Čileu.

Nakon što se jučer u disciplini krug okitio zlatnim odličjem mladi Goran Percan iz pulskog "Uljanika" danas je osvojio najsjajnije odličje i u paru s Kristijanom Vlahom iz Viškova.

Oni su najprije u prvom polufinalnom susretu sa 15:5 pobijedili talijanski par Boretta-Capello, da bi u uzbudljivom finalu sa 9:8 nadvisili slovensku kombinaciju Borčnik -Švara, koja je u polufinalu nadvisio par iz Čilea.

U pojedinačnoj konkurenciji brončanim odličjem okitio se Roberto Iskra iz porečke "Istre", a u disciplini štafetno izbijanje Marko Jerčić član kluba "Sutvid" iz Škipa na otoku Braču i Robert Vivoda iz riječkog "Rikarda Benčića" su u finalu od 56 pokušaja pogodili 42 boća, ali je to bilo dostatno samo za četvrto mjesto u ovoj zanimljivoj disciplini u kojoj je pobjednik odlučen tek nakon baragea. Neime, nakon regularnog dijela natjecanja Francuzi i Slovenci postigli su isti rezultat 46 pogodaka iz 58 pokušaja, da bi u barageu Francuzi iz 29 pokušaja pogodili 27 boća, a Slovenci iz isto toliko pokušaja 22. Brončano odličje osvojili su Talijani koji su imali 47 pogodaka iz 56 pokušaja.

Tako su mladi hrvatski boćari sa dvije zlatne i jednim brončanim odličjem postigli najveći uspjeh na svjetskim prvenstvima iako su i prije godine na Svjetstom prvenstu u talijanskoj Alpignanu osvojili četiri medalje, ali bez zlatne.

Naši boćari vraćaju se u utorak, 30. studenoda, u 17 sati u zagrebačku zračnu luku Pleso.

Pročitajte više