JOŠ TJEDAN DANA Ovo je sve što morate znati o borbi stoljeća

Foto: Getty Images/Guliver Image

NAKON mjeseci dogovaranja, pregovaranja, glumatanja i prepucavanja, Conor McGregor i Floyd Mayweather Jr. napokon će sastati sljedećeg petka. Cirkus koji već tjednima traje na press konferencijama i sučeljavanjima diljem svijeta napokon će završiti 26. kolovoza u Las Vegasu.

Bivši boksački prvak Floyd Mayweather, koji je u mirovinu otišao sa savršenim omjerom 49:0 i najveća zvijezda UFC-a Conor McGregor u manje od sat vremena okrenut će, prema nekim procjenama, ukupno milijardu dolara, od čega bi oko 300 milijuna u džep trebao pospremiti Mayweather, a triput manje Irac McGregor.

Gdje i kada je borba?

McGregor i Mayweather borit će se u T-Mobile Areni u Vegasu, poznatoj po brojnim borilačkim spektaklima, uključujući UFC 202 kad je McGregor na bodove pobijedio Natea Diaza. Još nije poznato u koliko sati će se boriti, ali najvjerojatnije će po našem vremenu meč početi oko 5 sati.


Fanovi borilačkih sportova u regiji moći će meč gledati na prvom kanalu Sport Kluba koji je otkupio TV prava. Gledatelji diljem svijeta će preko PPV-a gledanje meča plaćati i do 1000 kuna.

Tko je favorit?

Prema kladionicama Floyd Mayweather ne bi trebao imati nikakvih problema. Na njegovu pobjedu koeficijent je oko 1.20, dok je na McGregora koeficijent između 5.00 i 6.00. No, gotovo 90 posto oklada, javljaju kladionice iz Vegasa, uplaćeno je upravo na Irca.



Kakva su pravila?

Meč će se održati po boksačkim pravilima, a borci će nositi rukavice teške 10 unci (UFC rukavice teže samo četiri unce). Borba će trajati 12 rundi po tri minute.


Što su Floyd i Conor izjavili?

"Ne zanima me je li ring četvrtast ili osmerokutan. Prebit ću i njega i bilo koga drugoga tko mi se nađe na putu. Samo ih poredajte, a ja ću ih nokautirati", rekao je Mayweather pred 20.000 navijača u Los Angelesu.

"Stari moj, ti nisi nikog nokautirao dvadeset godina. Imaš male nogice, malo srce i malu glavu. Nokautirat ću te u prve četiri runde, zapamti to", rekao je McGregor.

Što kažu stručnjaci?

Svi američki komentatori i bivši i aktualni boksači i MMA borci smatraju da Floyd ne bi smio imati nikakvih problema protiv, u boksačkim okvirima, neiskusnog McGregora. Jedinu šansu Ircu daju ako ga uspije iznenaditi u otvaranju borbe, ali što će borba više odmicati, to su mu šanse sve manje, smatraju.


A što kažete vi?

Glasajte u velikoj Indexovoj anketi o borbi stoljeća!

 

 

Pročitajte više