Jugaši prvi puta ove sezone razbili Mladost za finale Jadranske lige

U NAJJAČOJ vaterpolskoj ligi svijeta polufinale na riječkoj Kantridi donijelo je hrvatski dvoboj. Jugaši su svladali Mladost prvi puta ove sezone i sutra će u 18 sati zaigrati u finalu Triglav jadranske lige.

Slavili su Dubrovčani 8:12 (0:2, 3:5, 2:2, 3:3), a vodstvo od četiri pogotka imali su već nakon druge četvrtine. Pobjedu su izgradili ponajprije na sjajnoj obrani, dok su u napadu realizirali gotovo sve prilike koje su stvorili.

Sasvim zasluženo Jug je u finalu trećeg izdanja lige koju su osvojili 2009. godine, a izgubili lani nakon produžetka finala s Jadranom iz Herceg Novog.

Tri su puta tijekom susreta s Mladosti pred tisuću gledatelja imali i pet pogodaka prednosti, a najbolji je njihov strijelac s četiri pogotka bio Sandro Sukno. Kod Mladost je najviše zabio Vanja Udovičić, tri pogotka. Pavić je na vratima Mladosti skupio devet obrana, a Nižić kod Juga pet obrana. Jug je Mladost pustio svega dva pogotka s igračem manje, od 14 pokušaja Zagrepčana. Dubrovčani su pak imali solidan postotak realizacije, 7/12 (58 posto).

Mladost je ove sezone svladala Jug u ligaškom dijelu regionalne lige na Savi, te u polufinalu Kupa Hrvatske, čime su prekinuli niz Dubrovčana od četiri uzastopna kup naslova te 11 uzastopnih finala.

Pročitajte više