Jurčić na Šubićevcu spašava posao, Zec se oprašta od šibenske publike

NOVI-stari prvaci 1. HNL večeras gostuju na Šubićevcu u derbiju 29. kola. Samo tri dana nakon što je Hajduk u Šibeniku pobjedom uzeo Kup, Zagrepčani će tražiti prvu pobjedu nakon gotovo mjesec dana.

Trener Kruno Jurčić nije među prvim opcijama Zdravka Mamića za trenera sljedeće sezone, ali možda bi pobjedama u posljednja dva kola mogao sačuvati poziciju. Dinamo neće imati lak posao protiv Šibenika, koji zbog poraza u finalu Kupa želi koliko-toliko slavljenički završiti jednu od najuspješnijih sezona u povijesti kluba.

Šanse Šibenčana za treće mjesto na tablici svedene su na čistu teoriju dva kola prije kraja. Hajduk ispred njih ima pet bodova više, dok im drugoplasirana Cibalia bježi čak sedam. Veliku utjehu zbog izgubljenog finala navijačima bi pružili pobjedom nad Dinamom u posljednjoj domaćoj utakmici sezone. Momčad Branka Karačića poražena je četiri puta u posljednjih šest susreta, a od toga ih je tri puta pobijedio Hajduk. U posljednjem kolu slavili su na teškom gostovanju kod Karlovca.

Dinamo, s druge strane, ima naslov u džepu i pritisak na igrače je nešto manji, ali slavlje na Šubićevcu za prekid loše serije očekuju i navijači i Zdravko Mamić. Igrači su trenutno zaokupljeni razmišljanjem o najavljenim rezanjima ugovora, pa mnogi možda neće mislima biti potpuno na terenu. Modri su u posljednjih mjesec dana remizirali s Rijekom i Zagrebom, izgubili od Cibalije i Hajduka, a tri boda odnijeli samo protiv Varteksa i Lokomotive. Očajna igra, slabi rezultati i naslov koji je mogao biti osvojen prije tri kola, razlog su zašto bi Jurčić mogao napustiti klupu već nakon posljednjeg kola. Izgubi li u Šibeniku, možda se od funkcije oprosti i ranije.

U dosadašnjim međusobnim utakmicama Dinamo je daleko uspješniji sa 15 pobjeda u posljednjih deset godina. Tek dva puta slavili su Šibenčani, uz tri remija. Sve bodove protiv večerašnjeg protivnika šibenski klub ostvario je na domaćem terenu.

Dok Mamićeve plaćenike muči realizacija, Zec, Alispahić i društvo nešto su efikasniji ovog proljeća. Dinamovci su zabili jedan gol u posljednja tri kola, a dolaze u goste ekipi koja zabija minimalno jedan gol po utakmici. Posebno će motiviran večeras biti Ermin Zec koji se od šibenske publike želi oprostiti na najljepši mogući način, pobjedom i pogotkom. Zec će gotovo sigurno ovog ljeta ostvariti transfer u inozemstvo, a protiv Modrih ima savršenu priliku privući nove kupce.

Pročitajte više