Jurčić uoči Istre: U Puli se uvijek lijepo osjećam, tamo sam igrao i počeo trenersku karijeru

KRUNO JURČIĆ najavio je utakmicu s Istrom u 13. kolu HNL-a. Zanimljivo, Dinamo je jutros doznao da će protiv istoga protivnika igrati u četvrtfinalu Kupa.

"U Puli se uvijek lijepo osjećam. Tamo sam proveo možda i najljepše godine igračke karijere i počeo trenersku i to me čini sretnim. Idemo po tri boda", rekao je Jurčić.

Dinamov trener će u Puli imati većinu igrača. Iznimka je tek Portugalac Tonel koji zbog ozljede neće igrati protiv Ajaxa.

"Probleme imaju Vrsaljko, Calello i Tonel, a Šimunić i Badelj su potpuno spremni. Tonel ne trenira s ekipom, a čak i da ozdravi do utorka ne znači da će igrati protiv Ajaxa."

"Istra ima igrače koji su veliki talenti, ali su u nekom trenutku u karijeri zapeli. Prahić, Špičić, Jazvić, Primorac, Batarelo - svi su oni bili veliki talenti i sad na jednom mjestu predstavljaju kvalitetu. Vodio sam Pulu kad smo pobjeđivali Dinamo u Puli, a vodio sam Dinamo kad smo igrali s Pulom 1:1. Istra je respektabilan protivnik, ali sam optimist jer su nam se vratili igrači koji definiraju naš stil."

Jurčić još ne razmišlja o Ajaxu koji ga čeka u srijedu u Ligi prvaka.

"Trenutno je bitna sutrašnja utakmica. Ozljede u momčadi unose nemir, ali nije ništa strašno."

Dinamo sljedeći mjesec ima težak raspored, mora gostovati kod Splita, nastupati u Ligi prvaka, a zakuhtali Hajduk puše za vratom.

"Cijeli 11. mjesec je težak jer imamo tri neugodna gostovanja zaredom. Iskoristit ćemo stanku zbog nastupa reprezentacije kao predah za igrače koji su odigrali puno utakmica. Bitno nam je da su igrači zdravi pa s igrama u Hrvatskoj ne bi trebalo biti problema", zaključio je Jurčić.

Pročitajte više