SERIE A

Juve razbio gradskog rivala, Lazio sada zaostaje sedam bodova

Foto: EPA

NOGOMETAŠI Juventusa 4:1 pobjedom protiv gradskog rivala Torina u prvom susretu 30. kola talijanskog prvenstva povećali su svoju prednost na vrhu ljestvice ispred drugog Lazija na sedam bodova.

Ronaldo zabio iz slobodnjaka nakon dvije godine

Juventus je poveo 2:0 u prvih pola sata utakmice golovima Dybale (3') i Cuadrada (29'), nadu Torinu vratio je Belotti (45+6'-11 m) na samom kraju prvog poluvremena iz kaznenog udarca dosuđenog zbog igranja rukom De Ligta, ali Cristiano Ronaldo (61') je sjajno izvedenim slobodnim udarcem s 25 metara vratio dva gola prednosti domaćima. Konačni rezultat postavljen je autogolom Djidjija (87'-ag).

>>> Ronaldo zabio golčinu. Pogledajte njegov prvi gol iz slobodnjaka nakon dvije godine

Rekorder Buffon

Vratar Juventusa, 42-godišnji Gianluigi Buffon, nastupom u današnjem susretu postao je samostalni rekorder po broju nastupa u povijesti Serie A. Ovo mu je bio 648. nastup u najvišem rangu talijanskog nogometa čime je preskočio stopera Milana Paola Maldinija koji je sakupio 647 nastupa u crno-crvenom dresu.

Vodeći Juventus sada ima 75 bodova, sedam više od drugog Lazija koji će od 21:45 u Rimu igrati protiv Milana, a 11 više od trećeg Intera koji će sutra ugostiti Bolognu. Torino je 15. s 31 bodom.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više