"Kad sam došao u Liverpool, preko Googlea sam morao tražiti tko tamo uopće igra"

Foto: Guliver Image/Getty Images

ANDY CARROLL bio je velika nada engleskog nogometa, ali nikad nije realizirao potencijal niti je ispunio očekivanja. Nakon šest godina igranja za West Ham ovog se ljeta vratio u Newcastle, a ovih je dana ispričao zanimljivu anegdotu iz vremena kad je igrao za Liverpool.

Za Carrolla je prije osam godina Liverpool Newcastleu isplatio za to vrijeme nevjerojatnih 35 milijuna funti. Bio je najveći transfer u povijesti engleskog nogometa. Carroll je tada zajedno s Luisom Suarezom stigao na Anfield, ali, kako sam priznaje, nije imao pojma tko će mu biti suigrači.

Premda je Liverpool jedan od najtrofejnijih klubova u povijesti, Carroll priznaje da o Redsima nije puno znao te da je koristio internet da bi saznao tko će mu biti suigrači.

"Ne krijem, iako se time ne ponosim, ali kada sam potpisao za Liverpool, koristio sam Google da bih vidio tko sve igra u tom klubu. Dok sam bio u helikopteru, razmišljao sam: 'Dobro, znam Gerrarda, Carraghera, ali koga još?' Nisam puno gledao nogomet u to vrijeme pa nisam znao", otkrio je Carroll pa je nastavio:

"U Newcastleu sam bio kod kuće, družili smo se, najmanje smo pričali o nogometu i gledali ga. Menadžer mi je tada rekao da koristim Google i da se informiram. To sam i napravio. Izgleda loše jer su u pitanju igrači kluba kakav je Liverpool, ali nisam to uradio iz nepoštovanja", poručio je.

Premda je plaćen pravo bogatstvo, Carroll se na Anfieldu nije naigrao. Odigrao je 44 utakmice, zabio je samo šest golova i smatra ga se jednim od najvećih promašaja u povijesti Redsa.

Pročitajte više