TRANSFERI

Kako će izgledati Artetin Arsenal? Tri su opcije, svaka traži velike promjene

Foto: EPA

ARSENAL je nedavno pod vodstvom Mikela Artete osvojio FA Cup pobjedom protiv Chelseaja, a sada već planira sljedeću sezonu u kojoj klub želi iskorak u ligi.

Arsenal osvajač FA kupa

Arteta aktivno traži nove igrače, a Daily Mail je temeljem spekulacija o igračima koje Arsenal pokušava dovesti uspio izvesti tri scenarija kako bi momčad Arsenala mogla izgledati sljedeće sezone. 

Prva opcija: 4-2-3-1

Ako Arsenal uspije dovesti sve glavne želje s tržišta igrača i uz to uspije zadržati Pierrea-Emericka Aubameyanga, onda bi ekipa mogla izgleda ovako.

Dolazak Thomasa Parteya pojačao bi veznu liniju Arsenala, a stoper Diego Carlos i William Saliba donijeli bi stabilnost poroznoj obrani.

Naprijed bi ordinirao Phillipe Coutinho koji bi došao iz Barcelone, a kao slobodan igrač bi došao i Willian kao nova snaga u napadu. Tu bi bio i Dani Ceballos koji bi ostao još godinu dana na posudbi iz Real Madrida. 

Postava: Leno - Bellerin, Saliba, Diego Carlos, Tierney - Partey - Ceballos - Pepe, Coutinho, Willian

Druga opcija: 3-4-3

Arteta je u proteklih nekoliko tjedana više puta na teren izveo kadar s tri igrača u obrani, a na isti način slavio je protiv Chelseaja u finalu FA kupa. 

Ta formacija Arsenalu pomaže da bude čvršći u obrani i opasniji iz kontranapada, a ona bi mogla biti opcija za Arsenal ako se odigra najgori scenarij.

Čak i da ne dovedu nijednog od igrača koje žele te da izgube Aubameyanga, Arteta i njegovi pomoćnici mogli bi sastaviti momčad sa Salibom u zadnjoj liniji i Bukayom Sakom u napadu. 

Postava: Leno - Saliba, Luiz, Tierney - Partey - Bellerin, Xhaka, Torreira, Maitland-Niles - Pepe, Lacazette, Saka

Treća opcija: 4-4-2

Ako Arsenal zadrži Aubameyanga, imat će priliku iskušati ovu formaciju jer bi u tom slučaju Alexandre Lacazette napustio klub. Njega bi zamijenio Eddie Nketiah.

Bio bi to jako napadački orijentiran sustav igre s Pepeom i Sakom koji bi se pridružili napadu i Coutinhom koji bi ih mogao razigravati kad god je potrebno.

Ipak, kad bi Coutinho igrao u toj formaciji, to bi značilo da su se bitno povećali defenzivni zadaci za Granita Xhaku, a vjerojatno je i da bi u slučaju odlaska Hectora Bellerine mjesto na desnom boku zauzeo Cedric Soares.

Postava: Martinez - Cedric, Saliba, Diego Carlos, Tierney - Pepe, Xhaka, Coutinho, Saka - Nketiah, Aubameyang

Pročitajte više