HRVATSKA SAZNALA SUPARNIKA Put do medalje je teži, ali na njemu barem nema Francuza

Foto: Guliver Image/Getty Images

UOČI utakmice protiv Njemačke, posljednje u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva, za Hrvatsku su postojala dva scenarija puta u nokaut fazi.
 
Izabranici Željka Babića mogli su proći dalje s prvog mjesta da su pobijedili Njemačku, no porazom su završili drugi. Mnogi smatraju i kako je to bolji put jer s domaćinima Francuzima, braniteljima naslova i najmoćnijom reprezentacijom svijeta, Hrvatska ovako može igrati tek u potencijalnom finalu.
 
Osmina finala - Egipat
 
U isto vrijeme kad i Hrvatska i Njemačka, za drugo mjesto u skupini D igrali su Švedska i Egipat, a ta utakmica dala je prvog suparnika Hrvatskoj. Švedska je pregazila Afrikance i poslala ih na Duvnjaka i društvo.
 
Poznat je i termin susreta s Egiptom: Hrvatska će plasman u osam najboljih loviti u nedjelju od 20:45 u Montpellieru.
 
Četvrtfinale - Španjolska ili Brazil
 
Dva dana kasnije četvrtfinale donosi najteži okršaj s boljim iz dvoboja europskog doprvaka Španjolske i najjače južnoameričke reprezentacije Brazila. Upravo je potencijalni okršaj sa Španjolcima, koji su Hrvatsku zaustavili u polufinalu Europskog prvenstva prošle godine, najveći problem poraza od Njemačke. 
 
Polufinale - Danska, Norveška, Makedonije ili posljednji iz naše skupine
 
Ako bi Hrvatska izbacila i Španjolce, onda bi za plasman u finale igrala u četvrtak protiv Danske, Norveške, Makedonije ili četvrte momčad iz svoje skupine, što je nakon poraza od Bjelorusije, Mađarska.  
 
Finale - Francuzi i ostali
 
U gornjem dijelu ždrijeba osim Francuza, u potencijalnom finalu Hrvatska bi mogla igrati protiv Islanda, Rusije, Slovenije, Švedske Njemačke, Katara i trećim iz naše skupine, odnosno Bjelorusijom. 
 
 

Pročitajte više