KAKO JE MODRIĆ POJEO LIVERPOOL Video perfektne utakmice u finalu LP-a

Foto: Getty Images


LUKA MODRIĆ je u Realovoj pobjedi nad Liverpoolom (3:1) u finalu Lige prvaka odigrao savršen meč. 

Njegovu fantastičnu partiju najbolje simbolički i činjenično sažima ono što je napravio u 5. minuti utakmice. Liverpool je furiozno otvorio finale. Luđačkim presingom po cijelom terenu, visokim tempom, vratolomnom brzinom, ali prije svega neizdrživim pritiskom, sabio je Real duboko na njegovu polovicu.

Usred tog košmarnog starta za Real, Marcelo na 18 metara iskosa s desne strane Liverpoolovog napada ruši Salaha. Milner odigrava kratko za Salaha, koji topovski puca na gol, ali njegov snažni udarac Modrić sjajno blokira tako što mu se baca u noge i na loptu. Modrić je to napravio toliko dobro, a udarac koji je odbio bio je toliko jak, da lopta iz njegovog bloka od Realovog kaznenog prostora dolazi sve do Liverpoolovog. Tamo golman Karius mora spašavati istrčavanjem s vrata ispred Benzeme i Ronalda.

To je bio Modrić protiv Liverpoola. I nije čudno da je ova sjajna kompilacija s njegovim najboljim trenucima protiv Liverpoola zaključena upravo ovom akcijom, iako kronološki spada na sam početak meča:

Modrić je, naime, u trenucima opće ofenzive Redsa služio kao vezivno tkivo da se momčad potpuno ne raspadne, glumio trećeg stopera i požrtvovno se bacao po rubu svog kaznenog prostora. Ukratko, u prvih pola sata uz Navasa bio je jedini Realov igrač koji je igrao na razini finala Lige prvaka.

Nakon što je Ramos ozlijedio Salaha, čime je Liverpool nestao s terena, Modrić je bio ključni igrač preokreta koji je Real izveo za samo nekoliko minuta. 

Kod njega su sukno, škare i kronometar Realove igre. Besprijekorno je vodio i gradio igru svoje i razgrađivao igru protivničke momčadi. Dodavao je i pokretao napade, čuvajući loptu pred svim nasrtajima. Odavno nismo vidjeli igrača koji je toliko miran pod pritiskom protivnika i najveće prilike. Modrić je i protiv Liverpoola igrao tako da sve što on radi izgleda lako, ali to, naravno, nikako nije slučaj. 

Istina je da je imao odličnog sekundanta u Kroosu, dok je Casemiro također odradio svoj posao, kao i da su mu s druge strane bili Henderson, Wijnaldum i Milner, protivnici nekoliko klasa ispod njegove. Ali ne zaboravimo da je ta veza sjajno odigrala protiv De Bruynea, Silve i Pepovih majstora u četvrtfinalu LP-a. 

Međutim, protiv Modrića su bili nemoćni. 

Da nije ušao Bale i u suradnji s Kariusom mu oteo šou, Realov pokretač bio bi proglašen igračem utakmice.

Kao što ovaj odlično montirani sažetak najboljeg od Modrića u finalu LP-a pokazuje, on Realovom trećem uzastopnom europskom naslovu nije pridonio samo besprijekornim dijeljenjem lopti, paralelama, dijagonalama i ''pred-asistencijama''. 

Gledajući video njegovog "masterclassa" odmah ćete primijetiti koliko se Liverpoolovih napada razbilo o njega, te da je jednako kvalitetno i elegantno odradio mnoga i važna uklizavanja i presretanja.

Pročitajte više