LIGE PETICE

Kane je postao treći strijelac Premier lige ikad. Najbolji je daleko ispred

Foto: EPA

HARRY KANE zabio je dva gola u pobjedi Tottenhama protiv Nottingham Foresta (2:0) u četvrtom kolu i tako došao na treće mjesto najboljih strijelaca Premier lige, koje dijeli s Andyjem Coleom. Kane je zabio 187 golova, a samo su Alan Shearer (260) i Wayne Rooney (208) postigli više.

"Alan i Wayne dva su najbolja napadača koje je Engleska ikad imala pa mi je čak i biti u toj kategoriji lijepo. Ali želim se nastaviti gurati, vidjeti koliko daleko mogu ići. Početak sezone je dosad bio dobar," rekao je 29-godišnji napadač koji je u prva četiri kola zabio četiri gola. "Svake sezone želim zabijati, želim biti među tim imenima i uzbuđen sam zbog izazova. Još je daleko, sigurno, ali još uvijek se osjećam fit, osjećam da je ispred mene još mnogo godina", dodao je.

Liverpoolova legenda Jamie Carragher smatra kako će zvijezda Spursa dostići Shearera. "Uhvatit će ga. Mislim da će Harry nastaviti igrati i s 34-35 godina. Možda ne za Tottenham , ali neće otići u mirovinu. Preselit će se negdje i nastaviti sve dok ga ne dobije. Mislim da ne prima poštovanje koje zaslužuje", izjavio je Carragher.

"On mora biti vođa momčadi"

Nakon prva četiri kola Tottenham se nalazi na trećem mjestu ljestvice engleskog prvenstva s 10 bodova, koliko imaju i Manchester City i Brighton, dok je na vrhu ljestvice Arsenal s 12 bodova.

"Harry mora biti naša referentna točka na terenu u svakom trenutku, on mora biti vođa ove momčadi i mislim da radi jako dobro", rekao je trener Tottenhama Antonio Conte. "On je potpuno uključen u ovaj projekt i stvarno sam sretan zbog njega", dodao je.

Pročitajte više