KRIZA U BARCELONI

Kaos u Barceloni se nastavlja: "Netko je u tom slučaju zavukao ruku u blagajnu"

Foto: EPA

U BARCELONI je kaotično, padaju teške riječi na račun predsjednika Josepa Bartomeua nakon što je šest direktora i potpredsjednika kluba podnijelo ostavke.

Članovi, navijači i javnost obaviješteni su zajedničkim pismom, a kao lider u poziciji kontra Bartomeua najistaknutiji je član upravnog odbora Emili Rousaud.

Bartomeu je plaćao agenciju koja je angažirala internet botove da po društvenim mrežama žestoko brane upravu, bez obzira na igrače Lionela Messija, Gerarda Piquea i Xavija koji bi dobili "porciju" uvreda od istih. Tako su spomenuti internet botovi napadali Barcelonine ikone, a iza svega stoji agencija I3 Ventures kojoj je plaćeno milijun eura.

Rousaudu su dvije stvari tu sumnjive. Cijena, smatra, prelazi realnu vrijednost usluge, a problem je što je taj ugovor fakturiran u dijelovima pa tako nije mogao pod kontrolu nadzornog odbora.

Rousaud tvrdi da bi ih on pregledao da je suprotno, jer je član odbora koji kontrolira sve isplate veće od 200 tisuća eura.

"Iskreno, mislim da je ovdje netko zagrabio u blagajnu. Ne znam na kojem nivou i je li predsjednik znao za to, ali čini se da je to sada jasno", rekao je Rousaud za katalonski radio i dodao kako još trojica članova upravnog odbora razmišljaju u napuštanju kluba.

Revizorske kuće su u međuvremenu analizirale ugovor Barcelone i I3 Venturesa i zbog toga se Bartomeu posvađao s članovima upravnog odbora nakon čega je uslijedio egzodus.

Pročitajte više