TRANSFERI

Katalonski radio: Ajax je ponudio najboljeg Srbina, ali Barcelona ga je odbila

Foto: Gulliver / Getty Images

DUŠAN TADIĆ tema je tajnih pregovora Ajaxa i Barcelone, objavio je jučer pouzdani Gianluca Di Marzio.

Dodao je da su se čelnici Barcelone javili agentima srpskog napadača kako bi se ubrzali pregovori jer su do kraja prijelaznog roka ostala samo još tri dana.

Prema ovom izvoru Barcelona želi ubrzati Tadićev transfer nakon što im je propao dolazak Rodriga iz Valencije, koji je bio prva alternativa za teško ozlijeđenog Luisa Suareza. Urugvajski golgeter naime neće igrati do kraja sezone, u kojoj Barcelonu, ionako od ranije ofenzivno hendikepiranu ozljedom Dembelea, sada već teško oslabljenu čeka napad na trostruku krunu.

Di Marzio navodi da se agenti 31-godišnjeg napadača, koji je u Ajaxu od 2018. godine, danas očekuju u Barceloni. Ranije je Tadić igrao za Vojvodinu, Groningen, Twente i Southampton.

Tadić je ove sezone postigao 12 golova i čak 21 namjestio. Barcelona ga navodno želi jer se i po stilu igre idealno uklapa u momčad novog trenera Setiena.

Srpski ofenzivac sjajno je igrao prošle sezone u Ligi prvaka. Vodeći Ajax do polufinala preko Reala i Juventusa zaludio je europske velikane, ali je unatoč tome ostao u Amsterdamu. Barcelona već godinama ima sjajan odnos s Ajaxom i nada se da će upravo ti odnosi, uz činjenicu da je nizozemski prvak ispao iz Lige prvaka, pomoći u realizaciji ovog transfera, naglasio je Di Marzio.

Međutim, danas iz grada Barcelone stižu potpuno suprotne vijesti. Katalonski radio navodi da su Tadićevi agenti njega ponudili Barceloni, koja je odgovorila da nije zainteresirana za najboljeg srpskog nogometaša.

Tadića tako ni u godinu dana odbija i drugi najveći španjolski klub. Ljetos se naime nudio Realu, ali ga je Zidane odbio angažirati uz objašnjenje da mu se Tadić ne uklapa u koncepciju jer pomlađuje momčad. 

Pročitajte više