Katastrofa u Riju: Urušila se biciklistička staza za IO, dvije osobe poginule

Foto: Guliver Images/Getty Images

ORGANIZATORI Olimpijskih igara u Riju primili su se za glavu kada su čuli vijest da im se biciklistička staza, čija je izgradnja kompletirana prije četiri mjeseca, urušila zbog popuštanja cementa. Iako je službena istraga u tijeku, nagađa se kako je ogroman val zapljusnuo stazu na kojoj bi biciklisti trebali voziti za nešto više od tri mjeseca. Stupovi su popustili i ogroman dio staze strovalio se u more...

Dvoje poginulih, trga se za trećom osobom

No, još gore vijesti stižu dan nakon nesreće. Potvrđeno je da su dvije osobe poginule u nesreći, a brazilski mediji javljaju kako se još uvijek traga za jednom osobom.

Pojedini mediji javljaju kako su se građani još ranije žalili jer su uočili da staza, koju su brazilski porezni obveznici, uzgred rečeno, platili 12.5 milijuna dolara, propada na pojedinim dijelovima. Ovo nije prvi, a vjerojatno ni posljednji put da nam stižu ovakve vijesti iz Brazila, gdje je nekvalitetna gradnja postala ozbiljan problem. Pritisnute rokovima, građevinske tvrtke angažirane na ogromnim projektima rade površno i neodgovorno, a ostaje nada da se ovakvi incidenti s poginulima više neće ponoviti.

Pročitajte više