KEK SE ISPRIČAO ZBOG REAKCIJE U OSIJEKU "Crveni karton je čist, Grezda je znalački pao"

Foto: Pixsell (Davor Javorović)

OSIJEK je u Gradskom vrtu s 2:1 porazio Rijeku i pobjedom ju bodovno sustigao na ljestvici Prve HNL. Osijek je treći put zaredom ove sezone trijumfirao nad Rijekom.

> OSIJEK TREĆI PUT POBIJEDIO PRVAKE Rijeka cijelu utakmicu igrala s igračem manje

Osijekov trener Zoran Zekić nije likovao nakon nove pobjede. Štoviše, nije bio suviše zadovoljan pojedinačnim izvedbama.
 
"Odigrali smo 95 posto dobrih stvari. Kreirali smo četiri prilike u prvom poluvremenu, ali ne možemo zabiti. Poveli smo s 2:0 i potom stali. Bez obzira na moju popularnost ili ne, igrači će igrati onako kako želim. Neće igrati onako kako žele gledatelji ili novinari", poručio je Zoran Zekić neposredno nakon svršetka utakmice na press konferenciji. 
 
Kek se ispričao Smoji zbog tenzija u tunelu
 
Matjaž Kek javno se ispričao Osijekovom pomoćnom treneru Ivi Smoji zbog tenzija u tunelu poslije završetka ogleda. 
 
"Teško nam je bilo gotovo cijelu utakmicu igrati s igračem manje. Uspjeli smo na kraju dovesti susret u neizvjesnost, ali po dosta teškom terenu nismo mogli više od zamišljenog. Zaslužena pobjeda Osijeka", priznao je Rijekin šef stručnog stožera i utvrdio kako je isključenje Darija Župarića u šestoj minuti okršaja potpuno opravdano.
 
"Smatram kako je kod crvenog kartona sve bilo čisto. Dario Župarić loše se postavio, a Eros Grezda mu se ubacio ispred i znalački pao. Volio bih nekada kod nekih svojih igrača vidjeti takve stvari. Šteta... Ipak je Dario Župarić jedan od iskusnijih igrača i situacije poput današnje ne bi mu se smjele događati. Njegov crveni karton odmah nas je na početku ubio."
 
Prestigavši Riječane, Osječani su pobjedom izbili na treće mjesto poretka. U predstojećem ligaškom kolu Osijek gostuje u Zagrebu protiv Lokomotive, a Rijeka na Rujevici dočekuje Dinamo. 
 
Rezultati by SofaScore

Pročitajte više