LIGA PRVAKA

Kek u Sloveniji ima jednog od najboljih na svijetu, ovaj podatak to dokazuje

Foto: EPA

KAD se govori o najboljim vratarima današnjice, prvo se spomenu Alisson Becker iz Liverpoola i Marc-Andre ter Stegen iz Barcelone, sve manje u posljednje vrijeme David De Gea koji je pao u formi, a gotovo uvijek u sjeni ostane slovenski čuvar mreže iz Atletico Madrida.

Jan Oblak već godinama brani na visokoj razini i jedan je od najboljih, ako ne i najbolji svjetski vratar. Fenomenalni Slovenac u više je navrata spašavao svoje igrače nakon grešaka, rekorder je po broju utakmica bez primljenog gola od dolaska u La Ligu, a možda sljedeći podatak najbolje ilustrira o kakvom je majstoru zapravo riječ.

Prvi put od 2012. godine, kada je stajao između vratnica na golu Rio Avea, Jan Oblak je na tri uzastopne utakmice primio dva gola, računajući klub i reprezentaciju.

Prvo je svladan na golu Slovenije protiv Izraela (3:2), potom protiv Real Sociedad (0:2) proteklog vikenda, pa sinoć protiv Juventusa (2:2) u sklopu 1. kola Lige prvaka kad je njegova momčad u sudačkoj nadoknadi došla do boda.

Posljednji put kad mu se ovakvo nešto dogodilo imao je samo 19 godina i branio je za slabašni portugalski klub na posudbi iz Benfice. Čak sedam godina trebalo je proći da to ponovi. Zvuči nestvarno.

Pročitajte više