Kerum: Neka tajkuni plate predsjednika! Andabak: To je baš u Željkovom stilu

FARSA, cirkus, falši izbori... To su riječi koje su jučer pogodile splitskog gradonačelnika Željka Keruma. One su nastavne na natječaj za izbor Hajdukove uprave, a Željka je najviše pogodilo što mu se imputira da je upravo on utjecao na njegov fijasko. Još u subotu članovi Povjerenstva u sastavu Anđelka Visković, Jako Andabak, Vinko Cuzzi, Šime Luketin i Vinko Ljubičić bili jednoglasni; predsjednik je trebao postati Vjekoslav Hrabar, a članovi uprave Maleš i Nižetić. U ponedjeljak, na sastanku, druga priča. Andabak i Luketin napustili su pregovore, smatrajući da ih nije trebao ni biti. Andabak je potom smjelo komentirao da nije želio sudjelovati u farsi, te da ne razumije zašto su određeni članovi Povjerenstva promijenili mišljenje. Prst je odmah uperen u Željka Keruma, a on se ražestio;

"Nepošteno je od Andabaka da kaže kako su izbori falširani. Gospođa Visković i oni u Povjerenstvu odradili su veliki posao. Nije istina da sam utjecao na izbor i boli me ta nepravda. Radi se o tome da su zahtjevi mladog gospodina Hrabara nerealni. Budite vi realni i objektivni, ako nešto vrijedi deset, ne možemo mi plaćati dvadeset."

"Jaki je povrijeđena taština. Ne možemo predsjednika plaćati dva milijuna kuna godišnje... Bože sačuvaj, što se sve iskonstruiralo... Ako je Andabaku toliko stalo do Hrabara, neka ga sam plati. Neka ga plate splitski tajkuni koji su zaradili u privatizaciji, neka na sebe preuzmu tu obvezu i - nema problema. Hrabar je sutra predsjednik", kaže Kerum za Slobodnu Dalmaciju.

Andabak: Nismo trebali izabrati najpovoljnijeg, nego najboljeg

Jako Andabak javio nam se vrlo smiren i sklon opciji da neće doći do poništenja natječaja već da će Nadzorni odbor, koji bi se trebao sastati 26. travnja, ipak izabrati novu upravu...

"Zapravo ne želim prognozirati, vjerojatno će se ipak nešto riješiti. Bilo je očekivano da početkom tjedna izaberemo predsjednika, to je bila naša zadaća. U jednom momentu neki od članova Povjerenstva odlučili su promijeniti do tada usuglašene stavove. Nigdje ne piše da trebamo izabrati najpovoljnijeg kandidata, već onog najboljeg. Na Nadzornom odboru je da to prihvati ili ne"

Smatrate da se radi o migu Željka Keruma? On je poručio da vi platite Hrabara, koji se tada može smatrati predsjednikom.

"Ne znam je li to bila Kerumova želja. Nisam bio nazočan kada je došlo do određenih promjena. Željko je poručio to što je poručio, to je neki njegov stil. Da se razumijemo, Hrabar nije moj kandidat. ako su njegovi zahtjevi nerealni, prvi bih mu to rekao, no to nije moja stvar, već Nadzornog odbora. Zato sam i napustio sastanak, kada su se počele miješati kompetencije..."

"Sigurno da ova situacija za Hajduk nije nimalo ugodna. Imamo privremenog trenera, nemamo Nadzorni odbor jer je puno njih dalo ostavke, imamo očigledno i privremene kandidate za upravu. Jasno da su takve stvari suprotne od Hajdukova intersa", zaključio je Andabak.

Sastanak NO-a bio bi uvelike olakšan kada bi Hrabar smanjio svoje prohtjeve, jer radi se o kandidatu za kojeg će svi dignuti ruku. No, svi ga neće i jednako platiti.

U međuvremenu, Hrabar tvrdi da je njegova priča s Hajdukom - završena...

Pročitajte više