Klasnić i Klose najopasniji napadački par u Bundesligi

U IŠČEKIVANJU početka Bundeslige Reuters je objavio kratak pregled ovogodišnjih pretendenata na prvo mjesto koje je prošle sezone osvojio Bayern.

Klub iz Muenchena ove će sezone biti slabiji za Michaela Ballacka i Ze Roberta, no trener Felix Magath ističe kako želi obraniti naslov prvaka Njemačke u čemu će im pomoći pojačanja Daniel van Buyten i Lukas Podolski, najbolji mladi igrač SP-a.

Kao glavne suparnike prvacima Reuters ističe Werder Bremen i i Hamburg SV koji su prošle sezone završili na drugom, odnosno trećem mjestu Bundeslige.

Bremen je prošlu sezonu završio sa sedam pobjeda u nizu, uključujući i pobjedu nad prvakom Bayernom 3:1 pet kola prije kraja Bundeslige, no to im nije bilo dovoljno za osvajanja naslova prvaka. Nogometaši Bremena zabili su tijekom sezone najveći broj golova čak 79, a najveća će prijetnja ove sezone suparnicima biti napadački par Klose-Klasnić.

Osim Bremena i Hamburga, klubovi koji bi mogli biti na samom vrhu ljestvice su Schalke 04 i Bayer Leverkusen, navodi Reuters dodajući kako niti Dortmund i Hertha nisu sasvim bezopasni.

Bundesliga započinje idućeg vikenda, a prvak Bayern prvi će susret odigrati u petak 11. kolovoza na domaćem terenu protiv Dortmunda.

A.H.

Pročitajte više