LIGE PETICE

Tko je klinac kojem je jedna minuta bila dosta da izbaci Kovača iz utrke za titulu?

RAYAN Cherki, 17-godišnji nogometaš Lyona, jučer je postigao pobjednički pogodak za svoju momčad u ogledu kod Monaca samo koji trenutak nakon što je ušao u igru. Zabio je za konačnih 3:2 u 89. minuti i time primaknuo Lyon na samo bod od trećeplasiranog Monaca te u potpunosti otvorio borbu momčadi koje nastoje osigurati Ligu prvaka sljedeće sezone.

U Lyonu rođeni francuski U-16 reprezentativac danas je jedno od najspominjanijih imena iz Ligue 1, a njegova nogometna priča započela je sasvim slučajno.

''Sve je započelo na parkiralištu. Kao i obično, bio sam ondje s loptom. Imao sam sreće što je onuda prolazio jedan od Lyonovih trenera koji me pozvao da dođem na probu'', prisjetio se u jednom razgovoru.

Cherki je u kolovozu postao najmlađi igrač koji je nastupio u nokaut fazi Lige prvaka kad je dva dana nakon 17. rođendana nastupio u utakmici protiv Bayerna. Igrao je 17 minuta u polufinalnom porazu 0:3.

Protiv Monaca je postigao prvi ligaški gol u karijeri. Postao je njime u dobi od 17 godina i 258 dana drugi najmlađi Lyonov strijelac u povijesti u francuskom prvenstvu. Mlađi strijelac je tek bio Bernard Lacombe koji je sa 17 godina i 114 dana zabio u ogledu protiv Red Stara.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više