LIGE PETICE

Klopp nasmijao novinare na presici: Vidim, ni vi neko vrijeme niste bili kod frizera

Screenshot: Liverpool FC

TRENER Liverpoola Jurgen Klopp održao je konferenciju za medije pred prvu utakmicu njegove momčadi nakon pauze od gotovo tri mjeseca. Za Liverpool se sezona nastavlja gostovanjem kod Evertona u nedjelju 21. lipnja.

Nijemac je, kao što i inače uobičava, konferenciju za medije otvorio šalom kojom je nasmijao na Zoomu okupljene novinare. 

"Vidim da ni vi neko vrijeme niste bili kod frizera", rekao je Klopp na početku novinarima pa nastavio u puno ozbiljnijem tonu:

"Sve je drugačije za sve nas, ali ovo je i dalje derbi i veoma je važan za obje momčadi. Radujemo se tome. Pokušavali smo se tijekom ovih priprema priviknuti na promjene. Odigrali smo jedan pristojan susret protiv Blackburna. Izgledalo je kao nogomet. Iako ćemo igrati bez navijača, svakako želimo pobjedu. Ipak, znamo da će nam navijači svima nedostajati tijekom utakmice. Zaista se radujem danu kada će i oni moći doći na stadione."

Oduševljen gestama nogometaša

Nijemac je posebno pohvalio Jordana Hendersona i Marcusa Rashforda za velike stvari koje su napravili tijekom pauze.

"Ono što su Hendo i ostali igrači napravili tijekom pauze nije me iznenadilo, ali me je učinilo izuzetno ponosnim. Igrači rade mnogo, ali ne pričaju o tome. Mnogima su pomogli za vrijeme ove krize. Ono što je Rashford napravio... ne mogu ga poštovati više nego što ga već poštujem. Sramotno je što je on to morao raditi, ali napravio je fantastičnu stvar."

Utakmice Premiershipa u prvom kolu po nastavku počinju minutom šutnje, a igrači na različite načine pružaju podršku pokretu Black Lives Matter.

"Naravno da su svi životi jednako vrijedni, ali nadajmo se da na to ukazujemo zadnji put. Ako nogomet pokazuje nešto, to je da su svi jednaki. Za nas u nogometu to je normalna stvar. Glupo je da ne budete poput nas po tom pitanju. Ako možemo promijeniti budućnost, moramo se potruditi da to i učinimo."

Neće biti lako protiv Evertona

Što se same utakmice tiče, Klopp je svjestan da će Everton biti motiviran za pobjedu u gradskom derbiju, a naveo je i da je ovaj derbi još posebniji jer dolazi nakon veoma teške situacije.

"Što se nas tiče, sve se svodi na trenutak. Napravili smo sve kako bismo bili u najboljoj mogućoj formi. Igrači su se odmorili, ali kada smo se vratili na teren, svi smo znali da nas čeka puno posla. U ovom trenutku smo u najboljoj mogućoj formi, ali vjerujem da to nije naših 100 posto. Očekujem da je i Everton u dobroj formi. Bit će teško, ali tako je uvijek, ovo je Premier liga", poručio je Klopp.

 

Pročitajte više