TRANSFERI

Klopp: Potrošili smo sve što smo dobili za Coutinha pa ga nismo mogli vratiti

Foto: EPA-EFE

JURGEN KLOPP u razgovoru s Goal.com otkrio je da Liverpool nije mogao priuštiti vraćanje Philippea Coutinha iz Barcelone pa je Brazilac na kraju završio u Bayernu.

Podsjetimo, Coutinho je otišao u Barcelonu u zimu 2018. za 120 milijuna eura uz 40 milijuna bonusa, ali takvu investiciju nikada u Kataloniji nije opravdao.

Njegovo vrijeme tamo više je obilježilo svađanje s navijačima nego dobre igre na terenu pa ga je Barcelona odlučila poslati na posudbu u Bayern. Nijemci će ga sljedećeg ljeta moći kupiti ako budu zadovoljni njegovim izvedbama.

"Možda zvuči malo čudno, ali nismo si mogli priuštiti Coutinha. Potrošili smo sav novac koji smo dobili za njega. Nismo ga htjeli prodati, no Barcelona nas je natjerala novcem. Što se tiče njegovog odlaska u Bayern, potez ima smisla za obje strane. On je odličan dečko i igrač svjetske klase koji u pravom okruženju može promijeniti utakmice", rekao je Klopp.

Novcem od prodaje Coutinha Liverpool je kupio stopera Virgila van Dijka i golmana Alissona Beckera, dvojicu fenomenalnih igrača i jednih od najboljih na svijetu na svojim pozicijama koji su bili ključni u pohodu na osvajanje Lige prvaka prošle sezone.

Pročitajte više