LIGE PETICE

Klubu dao 375 milijuna eura, a oni igraju užasno: Ulaganjem imam samo probleme

Foto: EPA

LARS WINDHORST je njemački investitor koji je u Herthu od 2019. godine uložio 375 milijuna eura. Imao je visoke ambicije koje klub dosad nije ostvario te je sada uputio oštre kritike. Njemački mediji prenose kako je za poslovni časopis Capital rekao kako je shvatio da su u bundesligaškom klubu ljudi koji samo žele zadržati pozicije.

"Računao sam na to da Hertha ima ljude koji razmišljaju racionalno o budućnosti, koji žele trajni uspjeh", rekao je 45-godišnji investitor kluba koji se nalazi na 14. mjestu, što znači da je vrlo blizu zone ispadanja iz Bundeslige, koja broji 18 klubova.

Pitali su ga smatra li odluku o ulaganju u Herthu pogrešnom. "Iskreno, iz današnje perspektive, da, smatram je pogrešnom. Dosad mi je ulaganje u Herthu, osim poznanstva s nekolicinom članova, donijelo samo probleme", rekao je iskreno.

Očitovao se i klub

Napomenuo je kako neće dopustiti da netko "spali" njegovih 375 milijuna eura. "Nikada neću odustati, odvest ću investiciju do uspjeha, čak i ako će trajati dulje no što je planirano", otkrio je Windhorst, nakon čega je reagiralo i klupsko vodstvo Herthe.

"Gospodin Windhorst dosad se nije na ovaj način izražavao na sastancima ni u razgovoru s osobama u klubu. Sve odluke donesene su jednoglasno otkako je došao u Herthu. Pitat ćemo ga o tome", najavili su iz kluba.

Pročitajte više