rukomet

Koliko zarađuju naše rukometašice? Izbornik Hrvatske otkrio u Index studiju

Foto: EPA-EFE

IZBORNIK ženske rukometne reprezentacije Nenad Šoštarić gostovao je danas u Indexovom studiju.

U sat vremena smo s izbornikom razgovarali o senzacionalnom uspjehu rukometašica na EP-u u Danskoj, rukometu općenito, njegovoj trenerskoj karijeri i drugim temama.

Hrvatska je na Europskom prvenstvu, na kojem je osvojila broncu, bila jedina reprezentacija koja nije imala sve profesionalke u kadru. Hrvatske rukometašice su mahom studentice koje od rukometa ne mogu živjeti, pa se okreću drugim karijerama. Mnoge od njih zarađuju tek nekoliko stotina eura mjesečno.

"Ponajbolje svjetske rukometašice mjesečno zarađuju i do dvadeset tisuća eura. U Hrvatskoj cure koje igraju vani mogu zaraditi nešto, ali van se teško prodati jer nismo imali neke rezultate, a i ugovori su za njih puno manji. Mi smo ekipa koja je imala pet profesionalki i dvanaest studentica, i to studentice koje redovno polažu ispite na ozbiljnim fakultetima, od psihologije do molekularne biologije. Govoriti o novcu koji one zarađuju je bez veze. Po pravilniku vlade, cure će dobiti neke novce, a ja znam da je tih 26.000 kuna godišnja plaća u klubu. Toliko Norvežanka Stine Oftedal zaradi za jedan dan", rekao je Šoštarić.

Pročitajte više