Kolinda: Svaki iskreni hrvatski domoljub voli Hajduk

PREDSJEDNICA Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović je brzojavom, koji je pročitan na današnjoj svečanoj akademiji, čestitala 106. godišnjicu osnutka nogometnog kluba Hajduk.

"Svaki iskreni hrvatski domoljub za koji god klub navijao voli Hajduk i diči se njime. Jer Hajduk nije samo jedan od naših najstarijih klubova s neprekinutim kontinuitetom imena nego je i nacionalna institucija," istaknula je predsjednica Grabar Kitarović.

Po njenim riječima, Hajduk je obilježio ne samo sportsku, nego i "društvenu i političku povijest Splita, Dalmacije i cijele Hrvatske."

"Hajdukovo je ime i u godinama rata i u godinama mira uvijek bilo simbol domoljublja, dalmatinskog ponosa i 'dišpeta'," istaknula je predsjednica koja je naglasila kako i ova obljetnica Hajduka budi sjećanja na stotine igrača svjetske klase koji su igrali na "Starom placu" ili "Poljudu."

"Hajduku želim da što prije ostvari željene uspjehe, da se vine u vrh nacionalnog i europskog nogometa, na ponos Splitu i Hrvatskoj," poručila je predsjednica.

Pročitajte više