Kombinacije, kombinacije: Pato u Chelsea, Drogba u Milan, Villa u Barcu, Benzema u Real

OVOGODIŠNJI prijelazni rok ima sve predispozicije da postane najzanimljiviji u suvremenoj nogometnoj povijesti. Dva mega-transfera već smo vidjeli (Real je kupio Kaku i Cristiana Ronalda), a još nekoliko ih je u nastajanju.

Najveći potrošač na tržištu i dalje je Real Madrid. Florentino Perez odlučan je da će sklopiti nove Galacticose, na Santiago Bernabeu iduće sezone trebala bi igrati momčad sastavljena od najvećih živućih nogometnih zvijezda. Na pragu "kraljevskog kluba" je već Franck Ribery, koji je navodno pronašao kuću u Madridu i intenzivno vrši pritisak na šefove Bayerna da što prije kompletiraju transfer. Ribery - Kaka- C. Ronaldo trebali bi činiti savršeni vezni red, a kvartet aseva, u Perezovoj viziji, kompletirat će Karim Benzema!

"Ako Benzema napusti Lyon, otići će u Real Madrid!"

Na francuskog napadača oko je bacio Manchester United, trebao je biti Sir Alexov kapitalac koji bi navijačima nadoknadio gubitak Cristiana Ronalda, ali planovi Manchesterovog menadžera lako bi se mogli izjaloviti. Perez je, naime, odustao od Davida Ville i prebacio se na Lyonovog napadača, Jean Maria Aulas neće odbiti nemoralnu ponudu koju Real navodno sprema. Prema pisanju stranih medija, u igri je 40 milijuna eura. 

"Mi želimo oko Benzeme izgraditi svoju momčad, a niti on se neće buniti ako ostane u Lyonu. No, situacija na tržištu trenutno je takva da ne možemo sa sigurnošću tvrditi da će ostati", rekao je Lyonov predsjednik, te dodao još jednu, vrlo znakovitu rečenicu: "Ako Benzema napusti Lyon, otići će u Real Madrid!"

Barcelona će Eto'oa zamijeniti Villom?

Iako je predsjednik Barcelone Laporta u intervjuu za španjolske medije prije nekoliko dana rekao da će Samuel Eto'o ostati na Nou Campu, situacija se promijenila. Otkad je Real navodno odustao od Davida Ville, Barca je krenula po Valencijinog napadača. Villa je nekoliko puta preko medija poručio da iduću sezonu ne želi provesti u svlačionici "šišmiša", problem je jedino cijena. Real Madrid nije želio platiti 38 milijuna eura, koliko je Valencia tražila, ali u Barci smatraju da bi potreban novac vrlo lako mogli namaknuti ako prodaju Eto'oa Manchester Cityju.

Mark Hughes već je doveo Roquea Santa Cruza i Teveza, ali žarko želi u svojoj ekipi (pred koju je postavljen imperativ plasmana u Ligu prvaka) vidjeti i Eto'oa. Abu Dhabi United Group, arapski vlasnici Manchester Uniteda, već su se pokazali kao veliki potrošači kojima novac ne predstavlja apsolutno ništa pa bi Barca prodajom Eto'oa mogla zaraditi dovoljno da isplati traženo odštetu za Villu i još bi u blagajni ostao neki sitniš.

Pato i Drogba mijenjaju mjesta?

"Odbili smo monumentalnu ponudu za Pata", rekao je jučer prvi čovjek Milana Adriano Galliani, ali čini se da tržišna utakmica oko mladog Brazilca i dalje traje. Talijanski mediji danas javljaju da je Pato izrazio želju za odlaskom sa San Sira, a Chelsea navodno nudi čak 35 milijuna eura. No, to nije sve; Roman Abramovič u ponudu je spreman ubaciti i Didiera Drogbu! Robusni napadač iz Obale Bjelokosti već je ranije govorio kako postoji mogućnost da napusti London pa su ga šefovi Chelsea odlučili prodati dok je još vrijeme. Novi trener Abramovičeve momčadi, Carlo Ancelotti, želi u svojoj ekipi vidjeti i Andreu Pirla, kojeg će Milan također teško zadržati, pa bi se u taj transfer mogao ugurati i playmaker Milana koji navodno vrijedi 21 milijun eura.

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više