Komšije uče od Vlatka Markovića: Bojan Krkić razgovarat će s Antićem o nastupu za Srbiju

KOMŠIJE Srbi naučili su, čini se, ponešto od Vlatka Markovića i njegove vječite potrage za talentima s hrvatskim korijenima jer svakim danom postaje izglednije da će Bojan Krkić Srbiju staviti ispred Španjolske.

Novi srpski izbornik Radomir Antić, osim što je jedan od najboljih trenera s ovim prostorima, također je kućni prijatelj obitelji Krkić pa je prije nekoliko dana poručio da će Bojana nagovoriti da izabere Srbiju preko njegovog oca. Bojan Krkić stariji u razgovoru za Kurir kaže kako još nije razgovarao s Antićem otkad je ovaj postao izbornik, ali se veseli skorom susretu.

"Radomir Antić je kućni prijatelj naše obitelji i jako dobro znamo kakvo je njegovo mišljenje o Bojanovom nogometnom znanju i želji da Bojan zaigra za Srbiju. Nismo još s njim o tome razgovarali, ali sigurno hoćemo čim se vidimo", rekao je Krkić senior, ali nije želio sa stopostotnom sigurnošću potvrditi da će njegov sin uskoro bušiti mreže protivnika u dresu "Orlova". No, iz njegovih je riječi više nego jasno da izuzetno poštuje i cijeni Radomira Antića, te kako mu nije po volji što novi španjolski izbornik Del Bosque Bojanu ne pruža priliku da debitira za "Furiju".

"Antara je veliki trener i idealna osoba da odvede Srbiju na Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi. Ima veliko iskustvo, a u Španjolskoj je poznat kao trener koji igru gradi na ekipi, ne na pojedincima. To je pokazao dok je vodio Atletico, a ne treba ni podsjećati da je Barcelona upravo s njim igrala najljepši nogomet. Nema dileme da Španjolci računaju na Bojana. Igrao je za sve njihove selekcije i nekoliko puta bio na klupi u službenim utakmicama. Tako je bilo i u Danskoj. Nažalost, Bojan nije bio prioritet izborniku Del Bosqueu, koji je želio pružiti šansu igračima koji su Španjolskoj donijeli europski naslov. Za njega je velika stvar i to što je bio na klupi i što je Španjolska pokazala da računa na njega, iako još nije debitirao za najbolju momčad", kaže Bojan Krkić stariji.

Njegov će sin sutra postati punoljetan i napokon može s Barcelonom potpisati pravi ugovor u trajanju od pet godina vrijedan 80 milijuna eura. "Njemu je Barca u srcu kao i svima nama u obitelji i sretni smo zbog svega što će se sutra dogoditi".

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više