kovačev bayern

Kovač i senatori kukali za pojačanjima, a Bayern dovodi zadnji dio megaslagalice

Foto: Guliver Image/Getty Images, Epa

''OSVOJITI Ligu prvaka moj je dječački san. Želim i ove sezone napasti taj trofej jer ono što smo pokazali prošle sezone nije bilo dovoljno. Imamo dosta kvalitetnih igrača, ali pitam se je li to dovoljno. U ovom trenutku imamo 17 igrača u polju i ako stvarno želimo uspjeh u Ligi prvaka, trebali bismo dovesti još nekoliko vrhunskih igrača'', prije samo mjesec dana poručio je Kimmich upravi Bayerna kad je podržao Niku Kovača, koji je od kluba tražio pojačanja kako bi Bavarci bili konkurentni i u Bundesligi, i u Ligi prvaka.

Slično je tada govorio i Robert Lewandowski.

Lewa: Svi znaju da sad imamo samo nekoliko profesionalnih igrača

"Ako želite igrati na najvišoj razini i ako razmišljate o osvajanju svih naslova, onda trebate pojačanja u momčadi", rekao je Robert Lewandowski uoči utakmice s Arsenalom u Los Angelesu.

"Iskreno, u ovom trenutku imamo premalo profesionalnih igrača i to svi znaju'', rekao je Robert Lewandowski pa dodao:

''Čekamo transfere jer samo tako možemo ići po najveće trofeje. Nadam se da će uprava kluba dovesti ne samo mlade igrače već najveće svjetske zvijezde. To je naša želja i volio bih da se to dogodi u idućih nekoliko dana.''

Rummenigge i Hoeness su poslušali Kovača i senatore svlačionice i Bayern je ovo ljeto bio itekako aktivan na tržištu, toliko da Kovač može složiti čak dvije podjednako jake momčadi.

Lucas Hernandez, Benjamin Pavard, Michael Cuisance, Philippe Coutinho, Ivan Perišić, Jann-Fiete Arp igrači su koji su došli u Bavarsku, čeka se i razvoj situacije s ozlijeđenim Saneom, a klub su napustili Hummels, Rafinha, Ribery, Robben i James Rodriguez.

Premda je na otvaranju Bundeslige s Herthom odigrao samo 2:2, Bayern je opet jak i moćan. Klupa mu je široka i za mnoge je prvi favorit u Njemačkoj, a od Kovača se očekuje da napravi iskorak i u Ligi prvaka.

Kako stvari stoje, Kovač će dobiti još jedno fantastično pojačanje. Kako prenosi ugledni Suddeutsche Zeitung, uprava Bayerna pred realizacijom je velikog transfera Kaia Havertza, koji je višemjesečna želja njemačkog prvaka. Havertz je u ozbiljnim pregovorima s Bavarcima, a to je potvrdio BILD-ov kroničar Bayerna, poslovično dobro obaviješteni Christian Falk.

Je li Havertz posljednji dio Kovačeve slagalice za pokoriti Europu?

Posao s polivalentnim vezistom Bayera iz Leverkusena, tvrdi on, još nije gotov, ali je na dobrom putu da se zaključi još ovog ljeta. Ipak, ako i dođe do transfera, Havertz bi ostao još godinu dana u Leverkusenu, a u Bavarsku bi došao idućeg ljeta. Cijena je oko 100 milijuna eura, a ovog 20-godišnjaka poznavatelji njemačkog nogometa smatraju najvećim njemačkim talentom u posljednjih desetak godina.

Lani je u Bundesligi, igrajući na poziciji veznjaka, postigao 17 golova, a i debitirao je za Elf u prijateljskoj utakmici protiv Srbije.

Može li Havertz biti posljednji dio mega slagalice koju Niko Kovač slaže u pohodu na europski vrh? Ako ne ove, onda iduće sezone sigurno.

Pročitajte više