MATEO KOVAČIĆ

Kovačić je toliko dobar da svojim igrama uništava konkurenciju u Chelseaju

Foto: EPA-EFE

MATEO KOVAČIĆ zabio je gol i prekinuo niz od 145 utakmica posta. To mu je ujedno bio prvijenac za Chelsea, a dogodio se u petom kolu Lige prvaka na gostovanju kod Valencije (2:2). 

Pod vodstvom Franka Lamparda hrvatski veznjak igra nogomet života i Daily Mail navodi kako je konačno počeo igrati sjajno i u velikim utakmicama te da je preporođen toliko da su zbog njega Englezi Mason Mount i Ross Barkley pali u skroz drugi plan.

Nakon što je protiv Manchester Cityja prekrasno asistirao N'Golou Kanteu u porazu 3:1, zabio je Valenciji, što u kompletu zaokružuje inače njegove sjajne igre ove sezone.

Protiv Španjolaca je hrvatski veznjak imao 58 dodavanja uz 95 posto točnosti, tri oduzete lopte i četiri udarca od čega dva u okvir.

Valencia - Chelsea Live Score

Daily Mail podsjeća da je prošle sezone Maurizio Sarri u 22 navrata rotirao Kovačića i Rossa Barkleyja, no Englez je ove sezone skroz izgubio mjesto, a počeo se i neprofesionalno ponašati što znači da bi već u siječnju mogao napustiti klub.

Jedan od najvećih razloga Barkleyjevog pada su i odlične partije Matea Kovačića.

Kovačićev konkurent je i Mason Mount, Chelseajevo dijete i novi engleski reprezentativac. Za njega Englezi pišu kako je malo toga krivog napravio ove sezone, no sada je i on izgubio poziciju jer je vezni red Bluesa iskristaliziran.

U njemu su starteri Jorginho, Kante i Kovačić te se zaključuje s tim da se Mountu uistinu nema što prigovoriti.

"Tko mu može zamjeriti kad Kovačić igra ovako?"

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više