Kraj čudesnog niza: Mourinho je osobno čestitao svakom igraču Sportinga

TRENER Sportinga Manuel Preciado, koji se žestoko sukobio s Joseom Mourinhom prošle godine u jesenskom dijelu prvenstva, kada je Real teško svladao njegovu momčad (1:0), dočekao je slatku osvetu.

Sporting je Realu u Madridu uzvratio istom mjerom za poraz od 14. studenog u Gijonu. Asturijci su, međutim, nanijeli Realu prvi domaći poraz u službenim utakmicama ove sezone nakon 22 pobjede u jednako toliko utakmica

"Nogomet ponekad donosi trenutke slave. Nama ovo nije bio prvi. Ove smo godine već izvlačili remije protiv Villarreala i Barcelone, te dobili Atletico Madrid", rekao je 53-godišnji trener čudesne Sportingove momčadi, koja ove sezone niti jednom španjolskom velikanu nije dopustila da je nadigra.

"Neki od mojih momaka koji su igrali ovu utakmicu doprije dva mjeseca igrali su nogomet u našoj rezervnoj momčadi. Naravno da je ovo za njih rezultat iz snova. Ne trebate kao trener takvim igračima pronalaziti naročitih motiva za dvoboj kao što je bio ovaj s Realom."

Iako se jesenas žestoko posvadio s Mourinhom putem tiska, Preciado je ovaj put bio ugodno izenađen reakcijom portugalskog kolege.

"Nakon utakmice došao je u našu svlačionicu i ponaosob čestitao svakom mom igraču."

Unatoč velikom postignuću u Madridu, Sporting je i dalje u opasnoj zoni, na 13. mjestu ljestvice 20 prvoligaša, samo šest bodova od zone ispadanja:

"Unatoč uspjehu, još imamo osam utakmica pred sobom. I dalje radimo greške koje moramo popravljati", zaključio je sjajni trener.

Pročitajte više