KRAMARIĆ ODUŠEVLJEN Wunderkind koji ga je preporodio, produljio ugovor s Hoffeom

Foto: Getty Images/Guliver Image

"NAJMLAĐI je trener prve momčadi u povijesti Bundeslige, ali je nevjerojatno je studiozan i zreo. Na treninzima radimo vrhunski, što se vidi i porezultatima. Bez obzira na godine, kod svih igrača uživa maksimalan respekt." komentirao je za Index svog trenera Andrej Kramarić, najbolji strijelac Hoffenheima. 

Kluba koji se zahvaljujući hrvatskom golgeteru i baby njemačkom treneru senzacionalno popeo na njemački vrh i sezonu završio na četvrtom mjestu, te tako izborio kvalifikacije za Ligu prvaka.
 
Julian Nagelsmann, 29-godišnji trener Hoffea, ovako uzvraća svom samo četiri godine mlađem igraču: "Kramarić je golgeterski umjetnik, izvanserijski nadaren, nezaustavljiv, nepredvidljiv nogometaš."
Obojica će nastaviti dijeliti komplimente jedan drugom, jer Nagelsmann, koji se vodi idejom da se trenerski posao sastoji od "30 posto taktike, a 70 posto od socijalne vještine i motivacije igrača" i koji pod tim kredom Kramu i Hoffe vodi od veljače prošle godine, potpisao je novi ugovor s klubom do 2021. godine. 
 
Nagelsmann je ne samo njemački, nego i svjetski hit trener. Hoffenheim je preuzeo u proljetnom dijelu proteklog prvenstva na dnu, točnije 17. mjestu i sa samo dvije pobjede u 20 kola. U tom trenutku nitko se ne bi kladio da će momčad bez zvijezda i klasnih igrača koju je k tome preuzeo mulac od 28 godina napraviti išta osim ispasti u drugu ligu. Ali, pod Nagelsmannom do kraja sezone uzima 23 boda, a u sudačkoj nadoknadi zadnjeg kola spašavaju se razigravanja za opstanak.

Čudesni opstanak iz prošle sezone, ove je nastavljen ništa manje upečatljivim preobražajem. Nagelsmann je nametnuo atraktivan i efiksan nogomet temeljen na presingu, a klub koji je u pet godina promijenio osam trenera, konačno je našao pravog čovjeka i to onog koji ga je lansirao u nevjerojatne visine. 
 
"Želio bih da ostane što duže, barem dok sam ja živ. Ali, ne vjerujem u to. Hoffenheim će postati premali za njega i to vrlo skoro", nedavno je izjavio vlasnik kluba, 76-godišnji Dietmar Hopp.
 
Ali, sudeći prema novom ugovoru, gazdina želja će se ispuniti ako poživi do 80.

Pročitajte više