Krema hrvatske odbojke na pijesku u Novalji

OD PETKA do nedjelje na čuvenoj plaži Zrče održat će se Sony Ericsson Nacionalni kup, kao predzadnja stanica VIP Toura 2004.

Na turniru koji se, već tradicionalno, održava u najpoznatijem paškom ljetovalištu nastupit će 10 najboljih hrvatskih muških parova te 6 ženskih, uz 2 para vlasnika pozivnica u obje konkurencije. Svi zaljubljenici u ovaj atraktivan sport moći će uistinu uživati u majstorijama naših najboljih odbojkaša i odbojkašica na pijesku.

S obzirom da prema pravilniku natjecanja Nacionalnog kupa nema kvalifikacija, nastup na turniru osigurava se na temelju prošlogodišnjeg plasmana na ovom natjecanju.

U petak su na rasporedu susreti po skupinama kod odbojkašica, dok će u subotu svoj put među najboljih 8 tražiti odbojkaši. Posljednji dan turnira otvorit će muška četvrtfinala, a potom su na rasporedu polufinala, finala i susreti za treće mjesto u obje konkurencije.

Ukupni nagradni fond paškog turnira VIP Tour 2004. serije iznosi 27.000 kuna, a pobjednicima u obje konkurencije će osim financijskog kolača pripasti i laskava titula osvajača VIP Tour Sony Ericsson Cupa 2004. 

FAVORITI

U muškoj konkurenciji borba za naslov pobjednika na pretposljednjem turniru VIP Tour 2004. serije trebala bi, kao i na svim dosadašnjim turnirima, biti prilično zanimljiva. Ipak status glavnih favorita uživaju Perić i Trimčevski, pobjednici u Osijeku i Pagu te vodeći u poretku PH VIP Toura 2004.

Najveću opasnost za njihove ambicije predstavljaju dugogodišnji rivali Radovčić i Ivković te još nekoliko vrlo kvalitetnih parova. Nažalost, turniru će nedostajati nedavno tragično preminuli Siniša Viculin, jedan od naših najboljih odbojkaša na pijesku, koji je lani u paru sa Perom Križanovićem ponio titulu pobjednika VIP Toura 2003. I ove su godine bili tik do "nedodirljivih" Perića i Trimčevskog.

Favoritkinje ženskog dijela turnira su ponajbolja hrvatska ženska ekipa koju čine iskusna Andreja Jurčić i Mirela Delić. Glavne konkurentice u borbi za trofej bit će im Marijana Ribičić i Tanja Nikolić te Paola Glavaš i Dalida Vernier.

Uz vrhunski sportski doživljaj posjetiteljima turnira bit će na raspolaganju brojni popratni sadržaji poput promocija i nagradnih igara. Posebno zanimljivo bit će na Izboru za kraljicu i kralja VIP Tour Sony Ericsson Cupa 2004, koji će se u subotu u večernjim satima održati u Beach Clubu Kalypso.

Pročitajte više