Križanović i Viculin - osvajači Kupa Hrvatske

OVOGODIŠNJI Hrvatski Kup odigrao se u sklopu VIPme toura 2003.  Drugi osvojeni turnir za redom splitskih odbojkaša Križanovića i Viculina · Jurčić i Delić izvanrednom igrom iznenadile Barišić i Ribičić.

Nakon tri dana natjecanja došli smo i do same završnice Hrvatskog Kupa u odbojci na pijesku, Nokia Kupa 2003.

Najbolji hrvatski odbojkaši i odbojkašice na pijesku odlučivali su o pobjedniku.

Prva velika uzbuđenja u muškom dijelu natjecanja uslijedila su početkom meča za treće mjesto u kojem su se sastali splitski par Petrina/Žaja i Zagrepčani, braća Nojić.

Nakon tri atraktivna i uzbudljiva seta, braća Nojić su s 2:1 (21:17, 17:21, 15:11) pobijedili Petrinu i Žaju i time osvojili treće mjesto. U velikom finalu sastali su se, pobjednici rapskog turnira Križanović i Viculin s pobjednicima zatonskog turnira Ivkovićem i Radovčićem.

Odlična atmosfera i vrhunska igra oba para obilježila su finalni dvoboj. Tri seta bila su potrebna Križanoviću i Viculinu (19:21, 21:18, 15:13) kako bi svladali odlične suparnike i osvojili laskavu titulu pobjednika Hrvatskog Kupa. Zanimljivo je da je ovo drugi osvojeni turnir za redom koji su osvojili splitski par Križanović i Viculin. U ženskoj konkurenciji danas su odigrana dva meča. U borbi za treće mjesto susrele su se Romić/Prnjak i Škondrić/Barun.

Nakon dva neizvjesna seta Splićanke Romić i Prnjak s 2:0 u setovima (21:15, 21:18) savladale su Škondrić i Barun, i tako osvojile treće mjesto Hrvatskog Kupa. O pobjedniku Nokia Kupa u ženskoj konkurenciji odlučivale su Jurčić/Delić i Barišić/Ribičić. Barišić i Jurčić su u prethodnom susretu u finalu Alpe Adria Challenge održanom na Rabu nadmoćno pobijedile par Jurčić/Delić.

Ovaj put su Jurčić i Delić od samog početka meča preuzele inicijativu, i nakon svega 30-ak minuta borbe rutinirano pobijedile (21:16, 21:14) i zasluženo osvojile prvo mjesto.

Konačni poredak muškarci:

1. mjesto Križanović/Viculin,

 2. mjesto Ivković/Radovčić,

 3. mjesto Nojić/Nojić.

Konačni poredak žene:

1. mjesto Jurčić/Delić,

2. mjesto Barišić/Ribičić,

3. mjesto Prnjak/Romić.

Generalni sponzor ovogodišnjeg prvenstva Hrvatske VIPnet ponudio je dodatnu uslugu, vezanu uz VIPme Tour 2003.

Ako želite primiti prvi sportski MMS izvještaj u Hrvatskoj, pošaljite VIP.sms poruku sadržaja MMS VIPme tour na broj 710. Usluga je besplatna i redovito će izvještavati o događajima na VIPme Touru 2003. Sve što trebate je MMS mobilni telefon s aktiviranom VIP.mms uslugom.

Pročitajte više