KRIZI MILANA NEMA KRAJA Jurić osvojio bod protiv Kalinića, golčina Kolarova za slavlje Rome

Foto: Getty Images / Guliver Image

MILAN je zaboravio pobjeđivati. Talijanski posrnuli velikan u velikoj je krizi i ove sezone, unatoč dolasku novih vlasnika i dolasku desetak novih igrača. Nakon tri uzastopna poraza Rossoneri su odigrali bez golova na San Siru protiv Genoe Ivana Jurića, te zauzimaju 11. mjesto na ljestvici poslije devet odigranih kola u Serie A.

Istina, Milan od 25. minute igrao s igračem manje jer je crveni karton dobio Leonardo Bonucci. Branič je laktom pogodio u glavu igrača gostiju Aleandra Rosija, a sudac mu uz pomoć VAR-a pokazao put u svlačionicu.

Nikola Kalinić igrao je do 84. minute, ali nije uspio zabiti gol i izvući momčad iz krize. Trener Vincenzo Montella sada žestoko riskira otkaz uoči utakmica kod Chieva i derbi s Juventusom sljedećeg vikenda. 

Roma je zahvaljujući novom golu Aleksandra Kolarova iz slobodnog udarca u 69. minuti slavila kod Torina s 0:1 i stigla do petoj mjesta, uz utakmicu manje. 

Fiorentina je ostvarila drugu uzastopnu pobjedu, a ovog puta je bila bolja od Beneventa u gostima (3:0). Milan Badelj odigrao je cijeli susret, a pobjedu su Violi donijeli Marco Benassi u 18, Khoume Babacara u 47. te Cyrila Thereaua u 66. minuti iz penala. 

 
U prvoj utakmici danas Chievo je u gradskom derbiju svladao Veronu sa 3:2. Formalno gosti u ovom srazu, nogometaši Verone, poveli su u 6. minuti pogotkom Verdea. No, uslijedio je preokret u režiji Roberta Inglesea. U 23. minuti je izjednačio, a sedam minuta poslije iskoristio najstrožu kaznu za vodstvo Chieva 2:1.
 
Verona je od 40. minute igrala s igračem manje, jer je Argentinac Zuculini, zbog neopreznog starta, zaradio drugi žuti karton. Unatoč igračkom manjku, Verona je u 55. minuti izjednačila. Sudac Abisso iskoristio je mogućnost video provjere i dosudio kazneni udarac za Veronu, zbog igranja rukom Gamberinija. Pazzini je bio precizan s bijele točke.
 

 
Ipak, Veronina obrana nije izdržala do kraja bez primljenog pogotka. U 73. minuti su u kaznenom prostoru zaboravili na iskusnog Sergia Pellissiera, a 38-godišnji napadač je uz malo sreće postigao pobjednički pogodak za Chievo, svoj prvi u ovoj sezoni.  

 

Pročitajte više