HRVATSKA REPREZENTACIJA

Kustić najavio da bi reprezentacija uskoro mogla ponovno zaigrati na Poljudu

Screenshot: Dnevnik Nove TV

JOŠ UVIJEK nije određen rok u kojem HNS mora objaviti gdje će Hrvatska biti domaćin triju utakmica u Ligi nacija, ali čini se da postoje najizglednije opcije.

"Split i Poljud su veliki favorit za domaćinstvo utakmice s Francuskom. Naravno da razgovaramo. Utakmice se mogu igrati samo na stadionima koji imaju određenu kategoriju. S obzirom na trenutačnu situaciju, teško da bi mogli igrati na Maksimiru. Ja se duboko nadam da će se napokon uložiti i urediti Maksimir. I Dinamo i hrvatska reprezentacija svakako zaslužuju kvalitetniji stadion", rekao je Marijan Kustić za Dnevnik Nove TV i dodao:

"Izvršni odbor na čelu s predsjednikom Davorom Šukerom odabrat će domaćine za sve utakmice. Također, uskoro će se naći Šuker i Dalić te će riješiti izbornikov ugovor."

Okršaj s velikanima

Podsjetimo, hrvatska nogometna reprezentacija izravno se plasirala na Euro, ali očekuje ju nastup u Ligi nacija. U skupini 3. elitnog razreda Lige nacija sučelit će se s Portugalom, Francuskom i Švedskom.

Polufinale doigravanja europskih kvalifikacija igrat će se 8. listopada, finale 12. studenog, a prijateljske utakmice 7. i 8. listopada te 11. i 12. studenoga.

Poseban raspored

Grupna faza Lige nacija imat će poseban raspored. Rujanski mečevi bit će odigrani u trodnevnom rasporedu (2x3) prema prvotnom planu pa će se igrati od 3. do 8. rujna. 

Hrvatska je trebala 5. rujna igrati kod Portugala, a tri dana kasnije kod svjetskih prvaka Francuza. Taj se raspored očito ne mijenja.

Minimalne promjene

Listopadski mečevi bit će odigrani u dvodnevnom rasporedu (2x2) od 10. do 14. listopada. Hrvatska je trebala 9. listopada ugostiti Švedsku, a tri dana kasnije i Francusku. To se mijenja, ali još nije poznato kako.

Utakmice u studenom će se također igrati po dvodnevnom rasporedu, od 14. do 18. studenog. Tu je Hrvatsku po prvotnom rasporedu čekalo gostovanje u Švedskoj 12. studenog, ali i susret s Portugalom 15. studenoga u Hrvatskoj. 

Pročitajte više