Kuže zbog vrijeđanja suca Novaka kažnjen sa 30 tisuća kuna

POGUBNIJI od odlaska u casino, se po džep trenera Rijeke pokazao izlet na saslušanje u Rusanovu. On je povodom napada na suca Novaka tijekom uzvratne polufinalne utakmice Kupa u Koprivnici morao doći u sjedište HNS-a.

Kužea su Disciplinskoj komisiji prijavili iz Slaven Belupa, uvrijeđeni objedama koje je na njhov račun izrekao Kuže, tvrdeći između ostalog, da je Novak klupski sudac Slaven Belupa. Optužbe na račun suca i Koprivničkog kluba su eskalirale nakon utakmice koju je Rijeka izgubila i neuspješnog pokušaja proboja u finale Kupa, koji bi spasio katastrofalnu sezonu za klub s Kantride.

Iako je Kuže u erupciji bijesa izjavio da će u Rusanovoj iznijeti prljave detalje o sudačkim nepravilnostima, to se ipak nije dogodilo. S njim je u pratnji bio i sportski direktor Rijeke Marinko Koljanin

Saslušanje je trajalo 45 minuta, tijekom kojeg je Kuže rekao da ne razumije što disciplinci od njega traže, kao i da mu nije jasno zbog čega je prijavljen: "Volio bih da je ovdje netko iz Slaven Belupa da mi objasne zašto sam prijavljen. Prihvaćam odgovornost za isključenje, bila je to profesionalna pogreška, ali ni u jednom trenutku nisam vršio pritisak na suce."

Trener Rijeke je kažnjen po tri "točke optužnice": zbog bacanja boce u 81. minuti (tisuću kuna), vrijeđanje suca Novaka tijekom utakmice (25 tisuća kuna) i za ponovno vrijeđanje suca Novaka na press konferenciji sa još deset tisuća kuna.

Na kraju je ipak dobio "popust" i osuđen je na jedinstvenu kaznu od 30 tisuća kuna. Inače, maksimalna kazna za disciplinske prekršaje iznosi 40 tisuća kuna.

D.R.

Pročitajte više