Altidoreov hat-trick protiv Trinidada i Tobaga

ODIGRANO je 3. kolo posljednjeg kruga kvalifikacija Srednje i Sjeverne Amerike za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo. U sve tri utakmice do pobjede su došli domaćini.

Najuvjerljivije od svih učinili su to reprezentativci SAD-a, svladavši Trinidad i Tobago 3-0. Sva tri pogotka postigao je 19-godišnji Jozy Altidore, sva tri puta asistirao mu je Landon Donovan. Golovi su postignuti u 13., 71., i 89. minuti utakmice.

Tek malo manje uvjerljiva bila je reprezentacija Hondurasa. Da pobjeda ne bude jednaka kao ona SAD-a pobrinuo se meksički reprezentativac Nery Castillo pogotkom s bijele točke u 80. minuti.

Ipak, malo će to značiti momčadi Svena Gorana Erikssona koja je u trećoj utakmici pretrpjela već drugi poraz. Za njega su se pobrinula dva Carlosa, Costly je postigao dva, a Pavon jedan pogodak za prvu pobjedu Hondurasa u posljednoj fazi kvalifikacija.

Kostarika je preboljela poraz od Meksika (2-0) i slavila protiv El Salvadora. Sudbinu El Salvadora zapečatio je Walter Centeno pogotkom glavom u 69. minuti dvoboja.

Tri prvoplasirane momčadi će, podsjetimo, izboriti direktan nastup na SP koji se sljedeće godine održava u Južnoafričkoj Republici. Četvrtoplasiranoj slijedi izlučni ogled protiv petoplasirane reprezentacije iz južnoameričkih kvalifikacija.

Kvalifikacije Srednje i Sjeverne Amerike za SP, 3. kolo:

SAD - Trinidad i Tobago 3-0 (Altidore 13, 71, 89)

Honduras - Meksiko 3-1 (Costly 17, 78, Pavon 53 / Castillo 80 - 11 m)

Kostarika - El Salvador 1-0 (Centeno 69)

Redoslijed: 1. SAD 7, 2. Kostarika 6, 3. Honduras 4, 4. Meksiko 3. 5. El Salvador 2, 6. Trinidad i Tobago 2

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više