KRIMINAL U SPORTU

Le Parisien: Vlasnik PSG-a pod istragom zbog sumnje u korupciju

Foto: EPA-EFE

PREMA pisanju Le Parisiena, predsjednik i vlasnik PSG-a Nasser Al-Khelaifi našao se pod istragom zbog korupcije.

Al-Khelaifi, inače vlasnik BeIN Sports televizije i Qatar Sports Investments grupacije s kojom je došao na čelo pariškog kluba, navodno je sa svojim bratom Khaledom uplatio 3,5 milijuna dolara Pamodzi Sports Marketingu, čiji je vlasnik Papa Massata Diack, sin bivšeg predsjednika Međunarodnog atletskog saveza. 

Taj iznos je uplaćen prije glasanja za domaćina Svjetskog prvenstva u Atletici 2017., kada je Doha izgubila od Londona. Ipak, Doha će biti domaćin SP-a koji će se održati u rujnu i listopadu ove godine. 

Franciz Szipner, odvjetnik Al-Khelaifija, opovrgnuo je da je njegov klijent predmet istrage o korupciji. Kaže kako je sudac Renad van Ruymbeke pomiješao dvije kompanije, tvrtku Oryx QSI koju vodi njegov brat i QSI, kompaniju čiji je vlasnik Al-Khelaifi. Uplata se dogodila 2011. preko Oryx QSI-a, a Al-Khelaifi se bavio poslovima te kompanije u razdoblju od 2013. do 2016.

"Nasser Al-Khelaifi nikada nije bio uključen u kandidaturu Dohe za Svjetsko prvenstvo u atletici", rekao je Szipner Le Parisienu. 

Le Parisien i dalje tvrdi da je Al-Khelaifi predmet istrage u navedenom slučaju tako da će vrijeme pokazati tko je bio u pravu.

 

Pročitajte više